Man met de Hamer - Chris Gils

Afbeelding
Man met de hamer

Voorzitter biljartvereniging SBV - Ik ben nog maar net voorzitter van de Senioren Biljart Vereniging Zuidlaren, nu twee maanden ongeveer. Echt kersvers dus. De vorige voorzitter heeft het ruim 10 jaar gedaan, hij benaderde me onlangs met de vraag of ik het over wilde nemen. Ik heb er even over nagedacht en met hem besproken wat het precies inhoudt, toen heb ik besloten om het te doen.

Ik ben zelf 61, wat dat betreft past een ‘senioren’ vereniging dus wel bij me. Maar ondanks de naam van de vereniging ontvangen we ook graag wat jongere leden. Want Iedereen die biljarten leuk vindt is ongeacht de leeftijd van harte welkom. We hebben momenteel in totaal zo’n 40 leden die op één of soms meerdere middagen komen biljarten. Meestal zijn er en zo’n 12 tot 15 leden aanwezig op een middag dus er is altijd de mogelijkheid om een paar partijtjes te biljarten

Ik ben zelf op mijn 15e begonnen met biljarten in Groningen. Ik werd jeugdlid van een vereniging en bereikte door lessen en veel training een gemiddelde van ongeveer 5. Toen ik wat ouder was kreeg ik een relatie en ging ik werken, daardoor had ik minder tijd om te spelen. De kwaliteit ging toen ook achteruit, daardoor vond ik het minder leuk worden. Vanaf mijn 25e heb ik toen eigenlijk niet meer gespeeld, tot ik in 2005 in Zuidlaren kwam wonen. Toen ben ik weer gaan spelen bij een club die ’s avonds speelt in buurthuis De Bark, dit kan op dinsdag- en op woensdagvond. Na een aantal jaren ben ik overgestapt naar biljartverenignig ZBV die op donderdagavond in Grand Café Zuidlaren speelt. En vanaf vorig jaar ben ik ook weer lid geworden van SBV in buurthuis de Bark waar ik dus sinds kort ook voorzitter van ben.

Voor veel mensen is het een groot voordeel van SBV is dat je overdag kan biljarten. Er kan gespeeld worden op maandag, dinsdag, donderdag en soms op vrijdag van 13.00 tot 17.00. Wie wil kan puur voor de lol onderling spelen, maar je kan je ook aanmelden een team van 4 of 5 mensen. Die spelen in een dagcompetitie tegen andere teams uit de regio. Ook kan je meedoen met de individuele wedstrijden van de biljartbond (KNBB)

In de Bark biljarten we op 4 biljarttafels in een ongedwongen sfeer, de gemiddeldes van de leden variëren van circa 1 tot 3. Het is bij ons gewoon gezellig, maar niet ‘kroeggezellig’. Mensen komen wel echt om te biljarten. Je kan vanaf 13:00 beginnen maar als je aan het eind van de middag wil aankomen om 1 potje te spelen dan kan dat ook gewoon.

Mijn voornaamste ambitie als voorzitter is zorgen dat de club letterlijk en figuurlijk gezond blijft en verder doorgroeit. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Ik nodig dan ook iedereen uit die het leuk lijkt om ‘s middags of ’s avonds te gaan biljarten eens langs te komen in de Bark aan de Veenplasweg in Zuidlaren.

UIT DE KRANT