Bertus en Annie Bolhuis-Brink 60 jaar getrouwd

Afbeelding
vries

VRIES - Bertus en Annie Bolhuis-Brink zijn 60 jaar getrouwd. Het jubilerende echtpaar werd vorige week woensdag door burgemeester Marcel Thijsen bezocht.


Annie is geboren als helft van een tweeling op 7 september 1938 in Holwierde. Na de huishoudschool is ze gaan werken in de huishouding en op een naaiatelier. Bertus is geboren op 26 september 1937 in Adorp. Na de opleiding meubelmaken aan de LTS, is hij gaan werken bij Albert Hahn piano’s in Groningen. Daar heeft hij zich verder ontwikkeld tot pianostemmer/technicus.


Bertus en Annie hebben elkaar in 1957 leren kennen via de broer van Annie, die een dienstmaatje was van Bertus. Hun eerste ontmoeting was bij de Martinitoren in Groningen. Voor hun kennismaking dachten ze rustig op een bankje te kunnen zitten in het Noorderplantsoen. Echter, ondanks dat alle bankjes om hen heen leeg waren, besloot een oudere dame toch om bij Bertus en Annie op de bank te gaan zitten. Hoe ongemakkelijk dit ook was, het is gelukkig toch goed gekomen. Op 19 oktober 1962 zijn ze getrouwd in het gemeentehuis in Bierum. Ze hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind gekregen. Na wat omzwervingen door de drie noordelijke provincies, zijn ze uiteindelijk in Vries gaan wonen. Hier namen ze beiden deel aan het verenigingsleven.


Bertus was lang verbonden aan de Harmonie Vries, waar hij niet alleen een instrument bespeelde, maar ook leerlingen opleidde en in verschillende commissies zat. Sinds een aantal jaren is Bertus niet meer actief binnen de vereniging. Door alles wat hij voor de vereniging heeft betekend, is hij benoemd tot erelid. Bertus was jarenlang lid van de tafeltennisvereniging in Vries waar hij recreatief tafeltenniste en een bestuurlijke functie had. Ook van deze vereniging is hij erelid. Daarnaast is hij medeoprichter van de buurtvereniging de Noabers (Boermarke, Bannerschulte en Volmachten). Annie zat jarenlang bij de zangvereniging Animato. Nadat Animato werd opgeheven, zong ze verder bij het vrouwenkoor Vries. Ook zat ze jarenlang bij de plattelandsvrouwen. Hier heeft ze ook geregeld meegezongen met het koor. Annie heeft nog een tijdje in de kledingcommissie van de Harmonie Vries gezeten. Samen met een aantal andere dames naaide ze kleding voor de majorettes en de drumband. Op 24 september hebben zij samen met de familie hun 60-jarig huwelijk gevierd.

UIT DE KRANT

Lees ook