Veenkoloniaal Symfonie Orkest repeteert bij Visio De Brink

Afbeelding
vries

VRIES - Op zondag 9 februari heeft het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) een repetitiedag gehouden bij Visio De Brink in Vries. Het orkest, onder leiding van Lubertus Leutscher, repeteerde in activiteitencentrum ‘Het Diggelhoes’ op het terrein van De Brink. De bewoners, die visueel en verstandelijk beperkt zijn, konden een deel van de repetitie meebeleven.


Het orkest en Geert Wichers, muziektherapeut bij Visio, zochten de samenwerking met een gezamenlijk doel: bewoners van De Brink een onvergetelijke muzikale middag bezorgen. Het VKSO brengt de muziek graag dicht bij de mensen en verplaatste hun repetitie zodoende naar De Brink. Bij Visio speelt muziek ook een belangrijke rol.


Het VKSO speelde, met vocale ondersteuning van altmezzo Carina Vinke, onder andere muziek uit de film Star Wars en de musical The Wizard of Oz. Voor het VKSO was de repetitie een voorbereiding op de filmconcerten die het orkest in maart geeft in twee theaters in Nederland en Duitsland. De bewoners van De Brink die de repetitie bijwoonden konden op deze manier genieten van een concert in hun eigen omgeving.

UIT DE KRANT

Lees ook