Kniepertjes en Rolletjes voor Stichting Hartekind

Afbeelding
voorpagina de krant van tynaarlo

“Het mooiste vind ik de reacties van de mensen”


TYNAARLO – Lienie Timmer uit Tynaarlo is er vroeg bij. Ze is al een paar weken kniepertjes en rolletjes aan het bakken. Elk jaar verbakt ze voor familie en vrienden vele kilo’s meel, maar dit jaar gaat ze commercieel. Ze bakt namelijk voor Harald Homan die geld inzamelt voor Stichting Hartekind. Deze Stichting wil door het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van ‘Hartekinderen’ verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn.

Alle drie kinderen en de vrouw van Harald hebben een erfelijke hartziekte. Met zijn team Gehaktbal 2.0 zou hij geld inzamelen door 200 kilometer te schaatsen op de Weissensee. Corona gooide echter roet in het eten. Als alternatief heeft hij besloten om een route in de vorm van een hart te fietsen. Een hart vorm van 200 kilometer! Dit gaat Lienie weer erg aan het hart. Daarom heeft ze besloten de heerlijke in roomboter gebakken koekjes voor Harald en Stichting Hartekind te verkopen. Ondertussen heeft ze meer dan 45 kilogram meel verbakken en hebben ze al meer dan €1100,- binnengehaald. Erg knap van iemand die dit voornamelijk alleen doet. Af en toe helpen haar kinderen en kleinkinderen met de PR en de distributie.

“Maar het mooiste vind ik nog de reacties van de mensen”, vertelt Lienie. “Een kaartje met lieve woorden en een bestelling. Mensen die voor de derde keer wat bestellen, omdat ze zo lekker zijn. Of de mensen die niks weer bestellen omdat ze té lekker zijn en ze allemaal dezelfde avond nog op worden gegeten. Ook ontroert het me dat mensen mij meel, roomboter of suiker schenken”.  Al deze reacties motiveren Lienie om nog een poosje door te bakken. “Ik stop als ik geen zin meer heb”, zegt ze steeds.

Kniepertjes en rolletjes bestellen kan bij Lienie zelf. Vijftien rolletjes zijn verkrijgbaar voor €3,- en ook vijftien kniepertjes kosten €3,-. Bestellen kan via een appje naar: 06-15625759, telefonisch via 0592-543124 of via haar Facebookpagina https://www.facebook.com/lienie.timmer.3. Betalen kan contant of via een tikkie. De laatstgenoemde betaalmethode gaat via een van de kinderen van Lienie. De kniepertjes en rolletjes kunnen worden opgehaald of thuis worden bezorgd. Dit alles gebeurt in overleg.

UIT DE KRANT

Lees ook