Echtpaar Post viert 65-jarig huwelijk

Afbeelding
regio

ZUIDLAREN - Op 21 juni is het 65 jaar geleden dat Jannes Post (88) en Mien Post-Groeneveld (87) in het huwelijksbootje stapten.


De heer Post, geboren in Zuidlaren, en mevrouw Post-Groeneveld, geboren in Bedum, hebben elkaar leren kennen op de Schapendrift. Hij in zijn soldatenplunje en zij in haar verpleegsterstenue. Het echtpaar heeft drie kinderen, een dochter en twee zoons, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De heer Post is bij velen in het dorp bekend als loodgieter Post, werkzaam bij Visscher tot een bedrijfsongeval op zijn vijftigste een einde maakte aan zijn werkzame leven. Mevrouw Post heeft haar werk als verpleegster opgegeven toen zij voor de eerste keer een kind verwachtte.


Als hobby heeft de heer Post jarenlang vogels gehouden. Mevrouw Post is graag in de tuin bezig en deed veel aan bloemschikken, waarmee ze zelfs prijzen heeft gewonnen in landelijke wedstrijden. Na jarenlang aan de Heerdelaan te hebben gewoond, heeft het echtpaar inmiddels alweer 15 jaar een veilig stekje aan de Hofakkers. Hun briljanten huwelijksdag werd in verband met de gezondheid op zeer bescheiden wijze gevierd. Op woensdag 22 juni kwam burgemeester Thijsen het echtpaar feliciteren met deze bijzondere dag.

UIT DE KRANT

Lees ook