Echtpaar Schokkenbroek viert 60-jarig huwelijk

Afbeelding
regio

YDE - Op woensdag 6 april vierde echtpaar Jurjen Schokkenbroek en Japke Schokkenbroek–Zijlstra hun diamanten huwelijk.Jurjen is opgegroeid in Eelde aan de Hoofdweg en in zijn vrije tijd was hij graag sportief bezig met handbal. Japke kwam op haar 13e na het overlijden van haar vader op 38-jarige leeftijd vanuit Friesland naar Eelde/Paterswolde met haar oudste zus Klaske. Ze was dag en nacht aan het werk, onder andere bij Kruidenier Jager de Punt (nu Entree) en had amper vrije tijd.


Ze herinneren zich de eerste ontmoeting nog goed. Japke op de dansvloer, Jurjen voor de tap. De vonk sloeg al snel over toen ze elkaar zagen en tweeëneenhalf jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Ze kochten een huis in de Novastraat en hebben jaren gehandeld in brandstof (kolenhandel). Door de komst van aardgas zijn ze overgestapt op een vrije pomp aan de Hoofdweg (Zuideinde) in Eelde. Hier hebben ze veel mensen leren kennen en een hele mooie tijd gehad. Helaas moesten ze door de bodemvervuiling saneren en daarna is Jurjen nog een aantal jaren, tot de VUT- leeftijd, werkzaam geweest bij Cordis in Roden.


Ze kregen twee dochters, Noor en Gitte. De grootste hobby van hen, paarden werd al snel een gedeelde interesse van de hele familie. Nog steeds beleven ze, ook nu nog, veel plezier aan deze hobby. De familie werd verder uitgebreid met vier kleinzoons. Met veel trots kijken ze toe hoe ze opgroeien tot volwassen mannen. Burgemeester Thijsen kwam op bezoek bij het echtpaar om ze te feliciteren met deze gedenkwaardige dag.

UIT DE KRANT