‘Karin Bloemen past bij dit koor’

Afbeelding
Nieuws
Eelder Bloemenkoor gaat swingen op 10-jarig jubileumfeest
EELDE-PATERSWOLDE -  Het Eelder Bloemenkoor bestaat 10 jaar!  Dat gaat gevierd worden met een muzikale theatervoorstelling op zowel zaterdag 18 als zondag 19 maart in De Nieuwe Kolk in Assen. Het vijfstemmige koor staat onder leiding van Mark Pepping met speciale gast niemand minder dan Karin Bloemen, zangeres en cabaretière. Samen gaan ze er een s(w)ingend boeket van maken.
Het Eelder Bloemenkoor- ontstaan na een bezoek aan een gemengd koor uit de buurt - is een hechte club. De laatste acht jaar staat de groep onder leiding van Mark Pepping. Het koor bestaat uit 80 leden waarvan 43 leden van het eerste uur.  “We zijn van alle leeftijden, de oudste is 79, de jongste 20”, vertelt Gea Jansen. De groep streeft naar een nieuw hoogtepunt. “Drie jaar geleden hebben we gezongen met Tonny Neef. We wilden weer zoiets”. Karin Bloemen dus. “Er passeerden een aantal namen de revue, pas toen drong de combinatie Karin Bloemen en Bloemenkoor door. Ze reageerde heel enthousiast. Ze zingt niet vaak met koren en ze heeft een promotiefilm voor ons opgenomen.
We zijn nu een jaar in voorbereidingen hebben heel veel nieuw repertoire opgebouwd. Het wordt geen avond van een terugblik op de tien jaar, maar de ogen zijn gericht op de toekomst. We willen de groei van de vereniging laten zien. Karin Bloemen past daar qua sfeer bij. Het jubileumconcert heet ‘Keep on Swinging’.  Het is meer een theatershow dan concert, meer dynamiek. Er is interactie met het publiek. Onlangs hebben we een zangworkshop van een ‘zangpedagoge’, Judith Konings gehad. Ze liet op simpele wijze zien hoe je de stem nog beter kunt gebruiken. Dit zorgt voor extra drive onder de leden. Dat is de kracht van het koor. Het wordt geen sleur, we ontwikkelen ons steeds meer. Zo zet Mark Pepping alles op MP3, zodat we thuis kunnen repeteren. Je merkt het op de repetities. “
“We hebben er ontzettend veel zin in. Als productieteam staan we al een jaar te popelen”. Dat team bestaat uit Jenny Poelman, Henrie Groenendijk, Mark Pepping, Thomas Vedder, Mariette van der Heide, Sonja van der Wal, Marion Goris en Wilko Ruiter. Vedder zegt het enthousiasme in eigen woorden: “We hebben lang in de rij gestaan voor de achtbaan, zitten er nu in en hangen op het kantelpunt naar beneden.”  De groep hoopt op veel publiek en is momenteel bezig met een PR-campagne.  “Er kunnen per voorstelling 850 personen in de Nieuwe Kolk, we zitten nu op de helft”. Ook deze avond wordt er weer geoefend, in het Loughoes. Dat gaat best gemoedelijk. Mark Pepping is niet extreem streng, soms gaat het gepaard met humor. Zoals bij het inzingen ( ‘la la la laaaa’).  En dan wordt het nummer ‘Aquarius’ geoefend. En ‘Let the Sunshine’.  Pepping let veel op de uitspraak. “Niet trust maar trust, geen rollende r.  Nadat elke partij afzonderlijk oefent (tenoren, alten, enz.) wordt samen gezongen – en geklapt- en met orkest. “Het begint te komen”, zegt Pepping. Voor een leek klinkt het nu al geweldig.
Informatie kaartverkoop. De verkoop start op 1 februari bij Primera Eelde. Bussen rijden zowel zaterdag als zondag. Kosten: 7,50 euro retour. Er zijn vier opstapplaatsen: Eelde, De Punt, Vries en Tynaarlo. Ook kunnen kaarten besteld worden via de site van De Nieuwe Kolk. www.dnk.nl
 
 
 

UIT DE KRANT