‘De eerste corona-babyboom baby”

Afbeelding
Nieuws

EELDERWOLDE– De eerste baby  van gemeente Tynaarlo wordt jaarlijks overladen door cadeautjes van ondernemers binnen gemeente Tynaarlo wanneer dit gemeld wordt bij de Krant van Tynaarlo. De eerste en enige melding dit jaar kreeg de Krant van Tynaarlo uit Eelderwolde van huize Kremer. Op 2 januari klokslag 11:50 uur werd Lize Kremer geboren en dit werd doorgegeven via verloskundigenpraktijk ’t Stroomdal uit Eelde. Lize en haar familie werden goed verwend door Jansens Tweewielers uit Zuidlaren, Brink 10 uit Vries, Rolfes Dierenspeciaalzaak en de Albert Heijn en Etos uit Eelde-Paterswolde.

Cadeautjes voor baby LizeDe cadeautjes vallen goed in de smaak in huize Kremer, broertje Jules is bijzonder blij met de hengel van dierenspeciaalzaak Rolfes. “Die kan baby Lize toch niet gebruiken,” zegt hij. Zusje Noa vraagt verbaasd voor wie al deze cadeautjes zijn. Met baby Lize op de arm vraagt moeder Laura rustig ‘Wie is er net geboren?’ aan dochtertje Noa. Noa: “Oh jaaaa! Lize is net geboren!” en vrolijk huppelt ze verder door de kamer, terwijl vader Albert rustig kopjes verse gemberthee aan het zetten is. Met baby Lize gaat het hartstikke goed, het is een lief meisje. “Ze is vooral overdag heel tevreden, ’s nachts maakt ze af en toe wat meer geluidjes nu, krampjes heeft ze af en toe last van,” vertelt Albert. Laura: “Ze mag vandaag voor het eerst in bad. Dat is ook leuk.” Noa haar vierjarige zusje praat ook mee, “Op haar navel zit een beetje bloed!” Iedereen lacht. Geduldig legt moeder Laura uit dat dat van de navelstreng komt en legt vader Albert uit dat iedereen een navel heeft.


De bevalling is zonder problemen verlopen, het was super rustig in het ziekenhuis en Laura is blij dat zij zelf geen mondkapje op hoefde. Al was het wel vreemd dat ze tussen de weeën door af en toe met desinfect haar handen moest schoonmaken. Albert vertelt trots dat zij het eerste koppel waren in het ziekenhuis van de verwachte corona babyboom, “Ik heb begrepen dat ze zich voorbereiden op enorme drukte op de kraamafdeling, maar wij waren de eersten!” Wat betreft familiebezoek hebben alleen de opa’s en oma’s baby Lize de dagen na de bevalling mogen bezoeken. Overige familieleden en vrienden mochten niet naar binnen. Zij hebben voor het raam gestaan. Albert: “Je wilt de risico’s toch vermijden. Dus noemen we het inmiddels raambezoek in plaats van kraambezoek. Het voelt wel heel dubbel, want eigenlijk wil je dat mensen binnenkomen en dat je samen een kopje koffie drinkt.” Laura: “Het scheelt wel dat het onze derde baby is, we hebben een stuk minder stress om alles, ondanks de corona.”


Noa schreeuwt tussen de bedrijven door dat ze de baby “FANTASTISCH!” vindt en Jules zegt dat hij het leuk vindt een nieuw zusje te hebben. Albert legt uit dat het eerst wel even wennen was voor de kids,”maar inmiddels zijn ze helemaal gek op baby Lize en is Noa haar favoriete bezigheid om heel veel kusjes aan baby Lize te geven.” 


UIT DE KRANT