Feestelijke uitreiking praktijkverklaring bij Tweewielerservice Pruis

Feestelijke uitreiking praktijkverklaringsdiploma bij Pruis in Vries!
Feestelijke uitreiking praktijkverklaringsdiploma bij Pruis in Vries! Foto:
Kort kommersjeel

VRIES - Bij Tweewielerservice Pruis in Vries werd afgelopen week een klein feestje gevierd. Eddy Pruis (links op de foto) kon Adhanom zijn praktijkverklaring uitreiken. In acht maanden leerde Adhanom bij Pruis de basis van het ‘fiets-vak’. Ook Koos Weerts van het Noorderpoort College en Ina Schoenmaker van Het Werkplein Assen (gemeente) waren bij dit feestelijke moment aanwezig.

Om de kansen op de arbeidsmarkt voor werkenden en werkzoekenden te vergroten, biedt Pruis een opleiding Basis Fietstechniek van 6 tot 8 maanden aan. ‘Hiervoor werken we nauw samen met diverse gemeentes’, aldus Pruis. Aan het eind van de opleiding ontvangt de cursist een praktijkverklaring. Deze verklaring is een getuigschrift waarmee het perspectief op duurzaam werk wordt vergroot. Praktijkleren is leren in de praktijk tijdens het werk. Zonder opleiding op school. Voor menigeen is dit een aansprekende mogelijkheid om praktische kennis op te doen. Ook komt het voor dat deze ervaring mensen aanzet om alsnog de schoolbanken in te gaan. ‘Met de opleiding helpen we mensen op weg om fietstechnicus te worden. In de branche is grote behoefte aan goede vakmensen en dus is het perspectief van een baan goed. We zoeken talent dat belangstelling heeft voor een toekomst in de tweewielerbranche. ‘En’, vervolgt Pruis, ‘het is niet alleen maar bandjes plakken, want er komt veel meer bij kijken.’

Wie belangstelling heeft om de opleiding te volgen, kan contact opnemen. Dat geldt ook voor mensen die een fiets over hebben en deze willen doneren. Voor dit project is een flink aantal fietsen nodig welke de deelnemers samen met Pruis opknappen. Contact opnemen kan met Tweewielerservice Pruis in Vries Oude Asserstraat 15a, telefoon: 06-21 51 38 88.

UIT DE KRANT

Lees ook