Plaats de Wereld en Volksvermaken Vries maken zich sterk voor project ‘Erfgoed & Naoberschap’

Afbeelding
kleintje cultuur

‘We zijn heel wat moois van plan de komende maanden en het leuke is dat iedereen kan meedoen’


VRIES – Plaats de Wereld maakt zich deze zomer samen met de Vereniging voor Volksvermaken Vries sterk voor het project ‘Erfgoed & Naoberschap’. Het project bestaat uit een serie kunstactiviteiten waarin jong en oud worden uitgedaagd om te laten zien wat ze belangrijk vinden en waar ze trots op zijn. De resultaten worden aan iedereen getoond tijdens het ‘Tweiduusterfestival’ in september. Noteer deze datum alvast in uw agenda!


Achter de schermen wordt er momenteel hard gewerkt om van ‘Erfgoed en Naoberschap’ een succes te maken vertelt Yvonne Westerhof-de Leeuw namens Plaats de Wereld. ‘Als het even kan willen we met zoveel mogelijk mensen ons persoonlijk en gezamenlijk erfgoed verbeelden. Om te koesteren en op te poetsen wat we van huis uit hebben meegekregen én wat we de moeite waard vinden om door te geven aan toekomstige generaties, want dat is het doel van het project ‘Erfgoed & Naoberschap’. Wat mensen hierbij bedenken dat kan natuurlijk heel sterk uiteenlopen, maar als je kijkt naar de laatste jaren, dan hebben we kunnen zien dat vrijheid en gezondheid voor iedereen erg belangrijk zijn. Ik reken er dan ook wel een beetje op dat dit in de latere expositie terugkeert, maar iedereen mag zijn of haar eigen inspiratie gebruiken, want het is van iedereen, door iedereen.’


Dit jaar is het de eerste keer dat het project ‘Erfgoed & Naoberschap’ wordt gehouden. Enerzijds spannend, maar anderzijds verwacht Westerhof-De Leeuw toch wel de nodige belangstelling. ‘We zijn heel wat moois van plan de komende maanden en het leuke is dat iedereen kan meedoen. We hebben er speciaal voor gekozen om het in de zomermaanden te doen, want dan hebben de meeste mensen die bijvoorbeeld geen langdurige vakantieplannen toch iets meer tijd.’ In de maand september zullen de kunstwerken worden geëxposeerd tijdens het Tweiduusterfestival op zaterdag 2 september en tijdens het WK wielrennen op zaterdag 23 september. De eerste activiteit die wordt gehouden is een vier meter lange ‘Drentse Wall of fame’. Onder leiding van kunstenaar Antje Kazemier van Art-AK uit Donderen wordt dit textielkunstwerk gemaakt. Het is de bedoeling dat het kunstwerk het verleden en de toekomst van het mooie Drentse landschap gaat verbeelden. Daarnaast wil de organisatie het ontwerp voor dit kunstwerk met zoveel mogelijk mensen invullen met verschillende handwerk- en textieltechnieken besluit Westerhof-De Leeuw.


‘Van gebreide lapjes tot vilt, weven met stroken stof door grof gaas tot reuzekruissteek. We nodigen iedereen uit om hier aan mee te doen. Of je nu een handwerker bent, of gewoon lekker creatief bezig wilt zijn met anderen. Voor iedereen bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen. Eventueel kun je ook vanuit huis mee breien, haken of borduren.’ Antje Kazemier zal op donderdag 29 juni, donderdag 6, donderdag 13, donderdag 20 en donderdag 27 juli van circa 14.00 tot 16.00 het werken aan de Drentse Wall of Fame begeleiden. Hiervoor kun je terecht in de werkplaats van Plaats de Wereld aan de Westerstraat 26A in Vries. Geef je van tevoren op via info@plaatsdewereld.nl, in de winkel van Plaats de Wereld of bel 0592-795340. Er zijn geen kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie een kijkje op www.plaatsdewereld.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook