‘Het Oostermoerfeest zorgt voor ontzettend veel verbinding’

Afbeelding
kleintje cultuur

Beleef het verleden, heden en de toekomst tijdens Oostermoerfeest


ZUIDLAREN – Over een maand is het zover, want dan doet het Oostermoerfeest Zuidlaren aan. Een evenement om naar uit te kijken, want de organisatie heeft haar uiterste best gedaan om er een uitdagende periode van te maken voor jong en oud. ‘Verleden, heden en toekomst’ is dit jaar het thema. 


Het jaarlijkse dorpsfeest rouleert door maar liefst zeven dorpen en strijkt dit jaar in Zuidlaren neer. Vijf dagen lang worden er vele activiteiten georganiseerd, worden de straten versierd door de buurten en is er natuurlijk de jaarlijkse optocht door het dorp waar vele buurten voor samenkomen en met elkaar de mooiste creaties verzorgen. Hier zit vooral ook de toegevoegde waarde legt voorzitter Hilma Broekveldt uit namens de organisatie.


‘Het Oostermoerfeest zorgt voor ontzettend veel verbinding en dit is zo mooi om te zien. Iedereen is hard voor elkaar aan het werk en samen worden de mooiste dingen gemaakt. De praalwagens, waar we dit jaar ook weer grote verwachtingen van hebben, zijn hiervan een goed voorbeeld. Je hebt half niet door hoe hard men hiermee aan de slag is. Vandaar dat het moment waarop ze daadwerkelijk te zien zijn dan ook altijd als een gigantische ontlading wordt beleefd.’ Het thema ‘Verleden, heden en toekomst’ komt gedurende de gehele week terug in onder andere de straatversiering van de buurten, de activiteiten en de optocht. Het is een breed thema waarin de geschiedenis opgezocht kan worden, een blik in toekomst gegeven kan worden of de hedendaagse tijd uitgebeeld kan worden. Ook is een tijdreis door de jaren heen een creatieve optie. De straatversiering kan gedurende de gehele week van maandag 10 tot en met zondag 16 juli bekeken worden door middel van de speciale straatversiering-/lichtjesroute die wordt uitgezet. Naast het bouwen van een praalwagen staat er natuurlijk veel meer op het programma licht Broekveldt toe.


‘Er is heel veel te doen en voor heel veel onderdelen kun je je nog aanmelden, maar de Ride, Run & Bike die dit jaar voor het eerst wordt gehouden zit inmiddels helemaal vol, is op voorhand dus al een heel groot succes en daar zijn we natuurlijk erg blij mee als organisatie. Dit is een sportevenement waarbij een hardloper of fietser samen met ruiter en paard een parcours moet afleggen. Hiervoor wordt een prachtige route uitgezet in Zuidlarendie voor de deelnemers en toeschouwers aantrekkelijk is om aanwezig te zijn. De start en finish zijn bij manege Laarwoud in Zuidlaren en de route gaat over verharde en onverharde paden, dus het biedt veel uitdaging. Helaas voor de mensen die nog graag mee hadden willen doen is het evenement dus al vol, maar natuurlijk prachtig voor het publiek om te komen kijken. De insteek is dat de Ride, Run & Bike een jaarlijks onderdeel van het Oostermoerfeest blijft. Kwam je er dit jaar niet tussen, meld je dan vooral volgend jaar aan!’ Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op www.oostermoerfeest.nl. De organisatie van het Oostermoerfeest heet iedereen volgende maand van harte welkom om Zuidlaren met een bezoek te komen vereren.

UIT DE KRANT

Lees ook