Richard Aeilkema (TynaarloNu): ‘blij met komst Jan Harms bij de partij’

Afbeelding
Gemeentenieuws Tynaarlo

TYNAARLO/VRIES - Jan Harms (D66) sluit zich per 1 december aan bij Tynaarlo Nu. Harms was sinds 2021 op de achtergrond betrokken bij D66 als adviseur en maakte deel uit van het fractieoverleg. 

De in Vries woonachtige Harms gaat zich naast het inhoudelijk meedenken vooral richten op het verbreden en versterken van Tynaarlo Nu in Vries. “Voor mij is het een logische stap om me aan te sluiten bij Tynaarlo Nu. Zij willen het verschil maken voor de inwoners van Tynaarlo en zijn gericht op samenwerking met inwoners, maar ook binnen de raad. Dat sluit volledig aan bij mijn eigen ambitie. Ik heb tijd en vind het leuk om me in te zetten voor de gemeenschap”, aldus Jan Harms. Jan Harms is geen onbekende in Vries. De in Eelde geboren en getogen ondernemer had jarenlang een afbouwbedrijf en is tegenwoordig voorzitter van een landelijke brancheorganisatie voor isolatie en bouw. Daarnaast is Harms enorm betrokken bij de gemeente Tynaarlo en zet zich specifiek in voor de leefbaarheid in het dorp Vries. 

Fractievoorzitter Richard Aeilkema is blij met de komst van Jan Harms: “Op dit moment is Tynaarlo Nu een oppositiepartij. We maken zogezegd geen deel uit van de coalitie. Dat betekent dat we vanuit ons eigen programma proberen aan te sluiten op de ambities van dit college vanuit een kritische en constructieve houding. Daarnaast richten we ons op het versterken van Tynaarlo Nu in de aanloop naar de verkiezingen in 2026.

UIT DE KRANT