‘The Zero Generation’ maakt zich op voor tweede editie’

Afbeelding
facebook

‘Wij willen mooie plannen blijven maken voor de jongeren in de gemeente Tynaarlo’


PATERSWOLDE – Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar een vervolg op ‘The Zero Generation’. Een groot muziekfeest voor jongeren uit de gemeente Tynaarlo en daarbuiten waarbij geen alcohol wordt geconsumeerd, maar veel betere alternatieven beschikbaar zijn voor alle jeugdige bezoekers. Een goede tijd kun je ook beleven zonder alcohol is het uitgangspunt voor het feest dat dit jaar op vrijdag 2 juni wordt gehouden.


Achter de schermen is de organisatie alweer druk bezig met de laatste puntjes op de i zetten en dat verloopt buitengewoon voorspoedig vertelt Neie Naober-jongerenwerker Robin Geertsma. ‘We kijken met een heel goed gevoel terug op vorig jaar, want de eerste editie is enorm goed verlopen, want behalve dat de opkomst dik voor elkaar was, had iedereen ook gewoon een hele goede tijd.’ Het doel van de organisatie is feitelijk tweeledig legt Geertsma uit. ‘The Zero Generation’ moet als feest inderdaad laten zien dat niet elk feest hand in hand hoeft te gaan met het gebruik van alcohol, maar het moet ook gewoon een leuke avond uit zijn voor de jeugd van tegenwoordig. We zijn ondertussen alweer helemaal gewend aan het feit dat alles weer kan, dus moet je ook weten wat je de jeugd wilt bieden.’ Jong volwassenen en  volwassenen kunnen gaan en staan waar ze willen. Voor jongeren tussen de 12 en 17 gaat deze vlieger niet op en daarvoor ontstond het idee van ‘The Zero Generation’. ‘Wij willen mooie plannen blijven maken voor de jongeren in de gemeente Tynaarlo en dit betekent dat je dus ook moet blijven vernieuwen. Vorig jaar zijn we gestart en dat was een succes vandaar dat we het dit jaar gewoon nog een keer proberen, want we willen niemand uit het oog verliezen binnen de gemeente Tynaarlo. Voor jonge kinderen wordt er in onze gemeente overigens al best heel veel gedaan. Dat is goed, maar jongeren tussen de 12 en 17 vallen toch wel vaak net buiten de boot. Volwassenen daarentegen trekken hun eigen plan, maar de tieners in onze gemeente willen we graag iets leuks in het vooruitzicht stellen en dat is de reden waarom we bij de The Zero Generation zijn uitgekomen.’


In aanloop naar de tweede editie is de line-up inmiddels bekend. Naast Sven en Jeffrey, 2Twice, DJ Freaky en Jespar wist de organisatie nog een aantal acts vast te leggen die absoluut de moeite waar zijn. Ook Alessio, Matz Voskamp, Joyliana en Thyrza Postma zullen vrijdag 2 juni naar Paterswolde komen voor een live performance. Wie in de voorverkoop online zijn ticket koopt kan ook gebruikmaken van het openbaar vervoer dat speciaal voor deze avond wordt geregeld besluit Geertsma. ‘Inderdaad. We willen de drempel zo laag mogelijk houden voor jongeren om langs te komen vandaar dat we ook hebben nagedacht wat we verder nog zouden kunnen faciliteren. Een gratis manier om op de plek van bestemming te komen inderdaad. Wie zijn kaartje in de voorverkoop koopt kan opstappen in Vries en Zuidlaren, want dat zijn de opstapplaatsen.’ Jongeren die een kaartje willen kopen kunnen dat doen bij de voorverkoopadressen die op www.neienaober.nl/tickets staan. De organisatie heet iedereen van harte welkom!

UIT DE KRANT