Echtpaar Sijnstra 60 jaar getrouwd

|
| Foto: |
facebook

REGIO - Rika Hilbolling uit Eext en Harm Sijnstra uit Assen hebben elkaar in 1959 leren kennen in Bellevue, waar op de TT-avond gedanst werd.


Ze dronken een drankje en kregen verkering. Rika kwam uit een socialistisch nest, Harm was gereformeerd, dus in het begin liep het niet altijd op rolletjes. Maar feitelijk hadden ze thuis dezelfde waarden meegekregen en daar hebben ze altijd naar geleefd. Rika werkte op het gemeentehuis in Assen, maar toen ze trouwden mocht dat niet meer. Ze ging voor de kinderen zorgen, maar in die periode leerde ze voor de akte l.o. tekenen en ze heeft zich ontwikkeld in de schilderkunst.


In Borger deed ze de opleiding voor verenigingsleidster gymnastiek en ze heeft altijd les gegeven aan jeugd en ouderen in Gasteren en Zuidlaren, tot ze door versleten heupen moest stoppen. Harm was maatschappelijk werker bij de Kinderbescherming en bij de Gasunie en werd na de nodige opleidingen gezins- en relatietherapeut en mediator. In zijn vrije tijd zingt hij in een mannenkoor en is hij saxofonist.


Hij schrijft gedichten en verhalen. Het stel kreeg drie kinderen en had een aantal keer pleegkinderen in huis. Ze zijn gek op hun kinderen, en klein- en achterkleinkinderen. Harm en Rika zijn nog goed gezond, zijn God daarvoor dankbaar en hopen nog lang samen van het leven te genieten.

|

UIT DE KRANT

Lees ook