Kleuters van Mariaschool bezoeken Molenmuseum De Wachter

|
| Foto: |
eelde

EELDE - Afgelopen dinsdag bezochten kleuters van de Mariaschool in Eelde Molenmuseum de Wachter in Zuidlaren.


Het bezoek was onderdeel van het project ‘Kastje vol verhalen’ van het cultuurmenu in Tynaarlo, van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Een enthousiaste groep vrijwilligers leidde de kleuters rond en vertelde hen allerlei verhalen rondom de molen. De vrijwilligers ontvingen de kleuters met veel plezier.


‘We hebben het programma door de jaren heen steeds passender gemaakt voor deze jonge doelgroep,’ vertelde Bart Taaij, vrijwilliger bij De Wachter. De kinderen namen een kijkje bovenin de molen, in het ouderwetse winkeltje, de olieslagerij en de specerijenmaalderij. Eén van de kleuters was gefascineerd door alles wat draait. Hij probeerde alle wielen en raderen uit die hij tegenkwam. Molenaar Aly nodigde hem uit om vaker te komen en haar te helpen.


Op school hadden de kleuters al het een en ander geleerd over de molen. Ze hadden bezoek gehad van een verteller. Tijdens de vertelling speelde een ladekastje de hoofdrol. Hieruit duiken steeds allerlei spannende voorwerpen op, die te maken hebben met het verhaal rondom Molenmuseum de Wachter. Het Cultuurmenu wordt georganiseerd door het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Het is een kunst- en cultuurprogramma voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 uit van het primair onderwijs. De leerlingen maken kennis met allerlei kunstdisciplines zoals beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

|

UIT DE KRANT

Lees ook