Succesvol weekend voor Turngroep Noord

Afbeelding
eelde

EELDE - Afgelopen weekend heeft TurnGroep Noord een succesvol turnweekend georganiseerd in samenwerking met de KNGU. Turnsters uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe reisden af naar Eelde om hun eerste wedstrijd van het seizoen te turnen.


Op woensdag waren er al drie zeer opvallende oranje zeecontainers naar Eelde gebracht vol met turntoestellen en benodigdheden. Sporthal Groote Veen werd vrijdagavond met hulp van de vrijwilligers van de vereniging omgetoverd tot een echte turnhal met alle turntoestellen. Op zaterdag  werd het wedstrijdweekend geopend met de teamwedstrijd. Voor TurnGroep Noord kwamen er twee teams op de turnvloer. Team Vries, bestaande uit turnsters van TGN, VAKO en SUIZ eindigde heel knap op een tweede plek. Ilaine van Dijk eindigde individueel zelfs op de eerste plek! Het team TurnGroep Noord 1 kreeg ook de zilveren medaille omgehangen. Heel knap, want ze waren de jongste deelneemsters in het veld.


Zondag was de individuele meerkamp. De vier middenbouw 3 turnsters turnden een prima wedstrijd, met hier en daar nog wat verbeterpuntjes. Drie turnsters eindigden in de top 10. Vesper Cnubben eindigde net naast het podium op de vierde plek. Carlijn Niemeijer turnde naar een zesde plek. Isanoa Pentury behaalde de negende plek. Lotus Sie eindigde op een dertiende plek. De Junior D turnsters Isa Vaes en Lieke Oosting kwamen in de laatste wedstrijd van het weekend in actie. Vaes turnde een stabiele wedstrijd en eindigde knap op een vijfde plaats. Oosting is op de weg terug en wist mede door een super knappe brugoefening een achttiende plek te halen. Zonder de medewerking van de vele vrijwilligers is het niet mogelijk om een evenement als dit te kunnen organiseren. Leden, ouders en zelfs oud-leden hebben zich ingezet om dit weekend tot een groot succes te maken. Er moesten vele taken verricht worden.


De sporthal moest omgebouwd worden van sporthal naar turnzaal en weer andersom. De juryleden moesten verzorgd worden, de infostand en de kassa moesten bemand worden. De TGN-turnsters die geen wedstrijd hadden werden ingezet als jurymeisjes. Het was een fantastisch turnweekend die niet mogelijk geweest zou zijn zonder de inzet van deze fantastische vrijwilligers en met de medewerking van Sportverhuur Tynaarlo en de medewerkers van de kantine van Groote Veen.

UIT DE KRANT

Lees ook