Beuvink wil voldoening behalen in het ontwikkelingsresultaat bij Actief

Afbeelding
eelde

EELDE - Na omzwervingen bij Hoogezand, SVZ en BVO Veendam is Roland Beuvink nu bij Actief neergestreken. Actief is een leuke club met een mooi complex. Dat is ook nodig met 650 leden. Eigenlijk moet Actief een tweedeklasser zijn vindt Beuvink. Het is een jonge groep die de ene week een acht haalt en de andere week een vijf. Er zit kwaliteit genoeg bij Actief, maar aan Beuvink de taak en uitdaging de puzzelstukken in elkaar te passen. Dat zal zeker een bepaalde tijd vergen.  


Hij hoopt alleen dat de instelling/motivatie bij deze jonge honden goed is. ‘Sport beleven, waarbij je alles in het teken van het voetbal zet, is tegenwoordig niet echt aan de orde. Andere zaken dan voetbal zijn belangrijker. Men wil met een minimale inzet het maximale presteren. Dat gaat nooit lukken’, zegt Beuvink. ‘Ook niet als je talentvol bent.’ Voor een trainer is het lastig om zijn team fit te krijgen. Dat zal een uitdaging worden. Spelers zijn of gaan nog op vakantie en dus kun je als trainer alleen maar aanpassingen doen. Spelers zeggen zo gemakkelijk af voor training. Elke speler wil wel spelen en op hoog niveau spelen, maar hoe hoger je speelt, des te meer energie en inzet dien je te hebben.


De eigenaar van een kapsalon in Haren doet er zelf alles aan om goed voorbereid trainingen samen te stellen. Een gevarieerde en intense training moet voor beleving en inzet zorgen. Hij wil graag spelers ontwikkelen maar dan zullen spelers er zelf wel energie in dienen te leggen. Hij ervaart dat spelers in tactisch vermogen nog veel stappen kunnen maken. De jonge groep bijscholen is voor Beuvink dan ook een van de pijlers dit seizoen. Hij is van mening dat als je spelers en het team weet te ontwikkelen, de rest dan ongetwijfeld gaat komen. ‘Wil je dit bereiken dan zullen alle spelers bij trainingen aanwezig dienen te zijn.’


Voor het behalen van stappen in de ontwikkeling is het van groot belang dat spelers plezier aan de trainingen beleven. ‘Lukt dit dan pak je snel resultaat’, is de mening van Beuvink. Naast het ontwikkelen en veel trainen word je fysiek beter. Ben je fysiek beter ga je je ook beter ontwikkelen. Beuvink hoopt dit te bereiken zodat hij voldoening krijgt voor zijn inspanningen om het ontwikkelingsresultaat te behalen. Over de competitie is hij duidelijk. ‘Het is lastig iets te voorspellen.’ Na zeven tot acht wedstrijden hoopt de trainer aan te geven hoe Actief er voor staat.

UIT DE KRANT

Lees ook