Netwerkbijeenkomst ‘Gezond en Fit ouder worden’ in Eelde-Paterswolde

Afbeelding
eelde

EELDE-PATERSWOLDE - In januari 2020 start het project ‘Gezond en Fit ouder worden’ in Eelde-Paterswolde. Het project is een vervolg op Sociaal Vitaal en is bedoeld voor ouderen die willen werken aan hun fitheid, graag weer energieker in het leven willen staan en meer sociale contacten willen opdoen. Het officiële startsein werd onlangs gegeven door wethouder Oetra Gopal die namens de gemeente de opening van een netwerkavond voor zorgprofessionals verzorgde.


De netwerkbijeenkomst was bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij de doelgroep. Huisartsen, zorgprofessionals, sportverenigingen, ouderenorganisaties, docenten sport 55+ en medewerkers van de gemeente gingen met elkaar in gesprek over mogelijke vormen van samenwerking.


In januari 2020 zal het project daadwerkelijk van start gaan. Alle inwoners tussen de 69 en 75 jaar oud uit Eelde, Paterswolde en Eelderwolde kunnen meedoen. Zij ontvangen per brief een uitnodiging om deel te nemen aan ‘Gezond en Fit ouder worden.’ Onderdeel van het project is onder andere een fitheidstest op maandag 25 februari en een op maat gemaakt beweegprogramma. ‘Gezond en Fit ouder worden’ wordt uitgevoerd door de gemeente Tynaarlo, Sociaal team Eelde-Paterswolde, Sport Tynaarlo en SportDrenthe.

UIT DE KRANT