De afstand naar vrijheid is korter dan je denkt

Afbeelding
de krant van tynaarlo

TYNAARLO -  ‘De langste reis die je in je leven maakt is een reis van 30 centimeter. Namelijk die van je hoofd naar je hart’. Een uitspraak van Thich Nath Hanh en al jarenlang ook de reis van Cynthia Schenk uit Tynaarlo die binnenkort start met een unieke en levens veranderende jaartraining voor vrouwen.


‘Op jonge leeftijd had ik te maken met hyperventilatie. In die tijd heb ik geleerd dat veel fysieke klachten voortkomen uit geestelijke overbelasting’, vertelt Cynthia. Door deze ervaring is ze zelf oefentherapeut en ademhalingscoach geworden en 25 jaar geleden gestart met een praktijk in Vries. De praktijk heeft ze niet meer en ze schrijft momenteel aan een nieuw hoofdstuk in haar maatschappelijke loopbaan. Wel geeft ze nog steeds met veel enthousiasme en plezier al meer dan een kwart eeuw op elke dinsdagochtend damesgym, een mijlpaal!


Naast ontspannen ademen, ontdekte Cynthia dat je stress van je af kunt schrijven. ‘Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een goede ademhaling en (dagboek) schrijven gelukkig maakt. Negatieve gevoelens nemen met bijna 50 procent af. Niet voor elke probleem is een oplossing op maat. Tijdens de training die ik binnenkort start leer je dichter bij jezelf te komen. Voordeel? Minder spanning en stress en dus meer geluk en gevoel van vrijheid’.  Cynthia heeft voor haar bijeenkomsten een duidelijke doelgroep voor ogen. ‘Sterke, onafhankelijke, energieke vrouwen die veel in hun hoofd zitten en moeite hebben met ontspannen. Vrouwen die overal grip op willen hebben, terwijl ze eigenlijk meer rust willen, hebben veel baat bij deze training. We zijn opgevoed met prestatiegericht leren en resultaten halen. We hebben geleerd keuzes te maken vanuit ons hoofd, maar zijn het helaas verleerd om te  luisteren naar ons hart en op dat punt wil ik van toegevoegde waarde zijn.’


In het najaar start Cynthia ook met een ‘open circle’. Een plek waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en oefenen met meditatie. De training die Cynthia start beslaat zeven bijeenkomsten, verspreid over zeven maanden en dat is een bewuste keuze. ‘Deelnemers kunnen het geleerde uit de bijeenkomsten direct toepassen in hun dagelijks leven. Wil je meer rust in je hoofd en sta je op een punt dat je bewuster in het leven wilt staan? Ik heb ervaren dat accepteren wie je bent en aandacht voor jezelf gelukkig maakt. Door open te staan voor je gevoel en bewust te zijn van je gedachten, word je steeds meer jezelf.’ Wil je weer weten wie je bent en waar je blij van wordt? Of wil je meer weten over de damesgym? Bel, app of mail. Internet. www.cynthiaschenk.nl. Tel. 06-24648756.


UIT DE KRANT