Paaseieren zoeken, nootjes schieten en een verdwaalde paashaas

|
| Foto: |
de krant van tynaarlo

REGIO – Afgelopen weekend was het Pasen, veel basisscholen in de gemeente vierden Pasen op school. Met een Paasontbijtje, buiten eieren zoeken en andere creatieve acties zoals je dat van juffen verwacht. Er zijn ook basisscholen die helaas te kampen hadden met een corona uitbraak of klassen in quarantaine. Hopelijk hebben deze lieve kinderen thuis Pasen kunnen vieren en mogen zij snel weer naar school. Basisscholen uit gemeente Tynaarlo hebben zelf foto’s gemaakt, ingestuurd en verteld wat zij met Pasen hebben gedaan.

Pasen op de basisscholen van gemeente TynaarloOBS de Schuthoek – ZUIDLAARDERVEEN:  Het was een mooie dag waarbij ook peuters uitgenodigd waren om mee te doen aan de paasactiviteiten, zoals paaseitjes zoeken. De kinderen hadden een actie bedacht waarbij paaseitjes verkocht zijn aan ouders en familie leden. De opbrengst was voor spelmateriaal op het plein. Op de foto is de mooie opbrengst zichtbaar.


OBS de Schuthoek i- ZUIDLAREN:  Bij ons was het feest met allerlei paasactiviteiten. Nootjes schieten, eieren zoeken op het plein, eitje tik, teken met stoepkrijt en ook de Paashaas kwam een bezoekje brengen. Er was een lekkere paaslunch , voor ieder kind in een tasje. Helaas zat onze griep 3 in Quarantaine. Maar de ouders konden vanuit het raam een paaslunchzakje ophalen zodat ook onze groep 3 kinderen toch een leuke paasdag hadden.


OBS de Zuid- Wester – ZUIDLAREN: was gisteren een Paasontbijt met de kinderen in de klas, verder  werden er Paaseitjes gezocht en gevonden. Ook en waren er buitenlessen. Kortom een mooie gezellige dag


De Holtenhoek - VRIES: Wij hebben een drukke dag achter de rug: Paasviering in de klas met liedjes, gedichten en verhalen. Spelletjescircuit met je klas. Paaslunch met croissant, paashaantje en suikerbrood (uiteraard allemaal verpakt). Eitje tik en Happy Stones maken om andere mensen ook blij te maken. 


 OBS De Veenvlinder - EELDE: De Paasmiddag was een groot succes. Daar waar de groepen 1 en 2 in de klas volgens een circuitvorm aan verschillende activiteiten werkten, hebben de leerlingen van groep 3 en 4 geëxperimenteerd  met een nieuwe manier van eieren verven. De groepen 5 tot en met 8 waren druk met hout en veel spijkers. Ook de Taalklas deed gezellig mee. Kortom een gezellige middag om zo het paasweekend in te gaan.


OBS Anloo - ANLOO: Net als op alle andere scholen vierden we een aangepast (corona proof) paasfeest. Normaal doen we dit samen als school, nu voor het eerst alleen met je eigen groep. Hierbij hoort een aangepast programma. De kinderen van groep 1/2/3 zijn opzoek gegaan naar letters op een uitgezet pad door de natuur rond onze school. Met deze letters hebben we woorden gemaakt en geschreven. De kinderen van groep 4/5/6 en groep 7/8 hebben dezelfde letters gezocht en een zin mee gemaakt. Terug op school zijn er spelletjes gedaan op het plein, zijn de mooiste paaseieren ontworpen met stoepkrijt en hebben we verder Pasen, het letterfeest van groep 3, een verjaardag en natuurlijk 1 april gevierd in de klas. 


|

UIT DE KRANT

Lees ook