Leonie Steinfelder van OBS Schuilingsoord in Zuidlaren is voorleeskampioen van de gemeente Tynaarlo

Afbeelding
de krant van tynaarlo

ZUIDLAREN - Leonie is de nieuwe voorleeskampioen van de gemeente Tynaarlo. Door corona vond de wedstrijd niet live plaats maar via filmpjes. Leonie gaat nu door naar de provinciale finale.


Voor het tweede jaar op rij zorgden de coronamaatregelen voor een organisatorische uitdaging voor bibliotheken en leerkrachten van het basisonderwijs. Een fysieke gemeentelijke voorronde was niet mogelijk. Daarom stuurden de deelnemende scholen dit jaar een filmpje in van hun schoolkampioen, waarin de leerling liet horen hoe goed hij/zij kon voorlezen.


Jury


Een deskundige jury beoordeelde de ingezonden voorleesfilmpjes op de kwaliteit van voorlezen, tekstbegrip, contact met het publiek (de camera) en stemgebruik. De finalisten hebben het de jury niet makkelijk gemaakt; pas na een uitvoerig jury-overleg is uiteindelijk Leonie Steinfelder van OBS Schuilingsoord in Zuidlaren de winnares geworden en mag zij zich de ‘beste gemeentelijke voorlezer’ noemen. Leonie las mooi, goed verstaanbaar en in een prettig tempo voor uit ‘Geheimen van de Vuurtoren’ van Emma Carrol.


Leonie krijgt het druk want in april gaat zij de gemeente Tynaarlo vertegenwoordigen bij de provinciale finale nationale voorleeswedstrijd. Tijdens een besloten online uitzending vanuit theater Hofpoort@De Fabriek in Coevorden en vanuit haar eigen gemeente/school bindt zij de strijd aan met elf andere gemeentelijke voorleeskampioenen. Dan wordt duidelijk wie Drenthe mag vertegenwoordigen in de landelijke finale op 26 mei a.s.


Organisatie
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsproject voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. Dit jaar mede gesponsord door de Nationale Boekenbon


De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook