Een fietstunnel op voorwaarde provincie en het Rijk

Afbeelding
de krant van tynaarlo

VRIES - De provincie en het Rijk willen, onder voorwaarde van behoud van de 80 kilometer weg, de aanleg van een tunnel bij de Vriezerweg in Vriezerbrug betalen. De gemeenteraad van Tynaarlo moet kiezen voor de plannen die de provincie wil voor de doorfietsroute ‘de Groene As’ tussen Assen en Groningen.


“We hebben eerder gesproken over de verschillende opties binnen de raad, we moeten tot op heden nog een keuze maken. En nu lijkt het erop dat er een optie is bijgekomen” , zegt Hanneke Wiersema, wethouder wegen, verkeer en (openbaar) vervoer bij gemeente Tynaarlo. De provincie stelt maximaal 4,2 miljoen beschikbaar voor de tunnel en het Rijk betaalt de rest. Hoeveel de bijdrage wordt, zal pas bekend worden als de gemeenteraad toestemt met het voorstel van de provincie en het Rijk. “Ik wist dat mensen in het gemeentehuis bezig waren met een subsidieaanvraag, maar ik wist niet dat we dit voorstel zouden krijgen. Maar vooralsnog hebben we het voorstel van de provincie en het Rijk nog niet zwart op wit binnen. Het moet nog precies uitgewerkt worden, ook wat het zou betekenen voor de gemeente. En vervolgens moet er ook nog over gestemd worden binnen de raad”, legt de wethouder uit.


Er worden verschillende routes bekeken in de ontwikkelingsfase van het project. Er kan gekozen worden voor een fietspad langs het Noord-Willemskanaal. Daarbij zou een oversteek gemaakt moeten worden door fietsers bij de Vriezerbrug over de N386. Dit was onbespreekbaar voor omwonenden, Dorpsbelangen Tynaarlo en de lokale VVD. Wellicht is het voorstel van de provincie en het Rijk een goede oplossing voor het nieuwe fietspad.

UIT DE KRANT

Lees ook