‘Mijn kind doet dat niet’

Afbeelding
de krant van tynaarlo

VRIES – Aankomende dinsdag 16 februari is er een online seminar georganiseerd voor ouders waarin het thema ‘verleidingen’ centraal staat.  “Hiermee nodigen we ouders uit om weetjes en praktische handvatten op te doen tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 16 februari van 20.00 – 21.30 uur. Vanuit het jongerenwerk vinden we dat je niet vroeg genoeg een gesprek met je kind aan kunt gaan over de verleidingen die er in zijn of haar leven (kunnen gaan) spelen. Zoals roken, drugs, drank, foute vrienden, (overmatig) gamen of emotie-eten,” legt jongerenwerker Robin Geertsma uit. Voor jongeren is er een thema-avond genaamd ‘Verleidingen’, op donderdag 18 februari van 20.00 – 21.30 uur.

Online cursus voor ouders en tieners over het thema verleidingenHet beste is om preventief een gesprek te houden met kinderen over dit onderwerp. Zodat ouders samen met het kind kunnen werken aan gedrag. Zo kunnen ouders hun kinderen beter begeleiden. Kunnen ouders hun kinderen in de tienerjaren leren om bewust keuzes te maken wanneer zij in de verleiding komen. Want dat er verleidingen zullen komen is een vast gegeven.


“Het foute gedrag kan nu meer opvallen omdat ouders thuis werken en kinderen niet naar school kunnen. Maar eigenlijk is het thema vooral leeftijd gerelateerd. Voor tieners gaat er namelijk een hele nieuwe wereld open, zowel positief als negatief. De tieners laten inzien dat zij meer controle hebben in hun eigen gedrag, kan helpen om toekomstige verslavingen te voorkomen,” vertelt Geertsma tot slot.


Experts van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), Halt en het jongerenwerk zitten op dinsdag 16 februari klaar om informatie te delen en vragen van ouders te beantwoorden. Ouders kunnen zich aanmelden middels de bovenstaande QR code en ontvangen vervolgens een link naar de thema-avond via MS Teams. Tieners worden uitgenodigd om via de livestream op Instagram mee te doen op donderdag 18 februari via jongerenwerk_tynaarlo.nl. Deelname is gratis.

UIT DE KRANT

Lees ook