Digitaal werkbezoek CDA kamerleden aan Groningen Airport Eelde

Afbeelding
de krant van tynaarlo

EELDE - Op vrijdag 22 januari hebben CDA tweede Kamerleden Mustafa Amhaouch, Agnes Mulder en aspirant kamerlid Eline Vedder een digitaal werkbezoek gebracht aan Groningen Airport Eelde (GAE).


Meiltje de Groot, sinds 1 januari directeur, vertelde over de duurzame toekomst van de luchthaven. Met name activiteiten van maatschappelijk belang, zoals de traumahelikopter, donorvluchten van UMCG, de 50.000 lesvluchten op jaarlijkse basis van de KLM Flight Academy maken van GAE een luchthaven van groot regionaal en nationaal belang. Daarnaast zijn er ook flinke kansen voor de toekomst: elektrisch vliegen zal verder doorontwikkeld worden en onderhoud aan grotere vliegtuigen zal veel banen gaan opleveren terwijl er weinig vliegbewegingen bij zullen komen. Ook is de luchthaven gestart met NXT Airport. Een programma gericht op innovatie en educatie gericht op de verduurzaming van de luchtvaart. Groningen Airport Eelde focust zich hierbij op ontwikkelingen gericht op waterstof en de integratie tussen bemand en onbemand vliegverkeer.


CDA woordvoerder luchtvaart Mustafa Amhaouch: “De toekomst van de luchtvaart ligt in de verduurzaming. We moeten ons focussen op de nabije toekomst waarin vliegen hoofdzakelijk elektrisch / hybride zal gebeuren. Een regionale luchthaven als GAE is hierbij van groot belang. Vanwege het bieden van vliegverkeer aan de regionale inwoners en de leefbaarheid van de regio maar ook vanwege de banen, de regionale bereikbaarheid en economie en de aansluiting op ontwikkelingen als de Lelylijn en Nedersaksenroute.” Het werkbezoek werd vergezeld door Gert Jan Zuur, statenlid CDA Drenthe en Henk Middendorp, fractievoorzitter CDA Tynaarlo.

UIT DE KRANT

Lees ook