Malafide pannenverkoper actief in gemeente Tynaarlo, wees gewaarschuwd!

Afbeelding
de krant van tynaarlo

ZEEGSE – Afgelopen dertien januari tussen elf en twaalf in de ochtend is mevrouw Hilbrands aan de Goldakkers in Zeegse bestolen door een zogenoemde pannenverkoper aan de deur. De politie is nog bezig met een sporenonderzoek en is blij met elke tip die mensen over deze dief heeft. Mevrouw Hilbrands is namelijk nogal ondersteboven van het gebeurde en weet zich weinig details van de man te herinneren of de bestelbus waarin hij reed. Iedereen die iets gezien heeft wordt opgeroepen zich te melden bij de politie of bij meneer Hilbrands die in nauw contact staat met de politie op telefoonnummer 0683187834. Elke tip en elk detail, hoe klein ook, kan van betekenis zijn in deze zaak.


Eerder op 24 december 2020 Tweetten de politie van Noorderveld en Tynaarlo over ‘zogenaamde pannenverkopers’ die actief zijn in Drenthe. Op de site van het Gelderse dorp Gorssel staat op acht december 2020: “Er zijn malafide pannen­verkopers actief in de gemeente en zeer recent ook in Gorssel. Dit is niet de eerste keer helaas. De babbeltruc die zij gebruiken is steeds dezelfde. Zij bellen aan om zaken te regelen voor een tocht met scoot­mobielen die wordt gesponsord door een bedrijf en waarvoor een controle­post in de straat zou moeten worden ingericht. Na een vriendelijk gesprek weten ze het verhaal zo te draaien dat ze via dat bedrijf ook een dure pannenset kunnen aanbieden. Zij richten zich vooral op senioren. Trap hier niet in!”


Volgens Hilbrands is dit precies wat er gebeurd is bij zijn vrouw. “Volgens mijn vrouw zag het er legitiem uit, hij had een map met allemaal informatie over scootmobielen onder zijn arm.” Voor slechts vierhonderd euro bood hij mevrouw Hilbrands pannensets, een nat- en droog-zuiger van Hyundai, messensets en nog meer goederen aan als zij wilde meewerken. Dit leek mevrouw Hilbrands een goede deal en pakte uit een envelop waarin zij extra geld bewaarde de vierhonderd euro en gaf het geld aan de man. Uit de bestelwagen die de pannenverkoper dichtbij het huis geparkeerd had werden de verkochte spullen in het huis gezet, vrij snel daarna vertrok de man. Diezelfde man schijnt aangebeld te hebben bij een ander huis aan de Hoofdweg in Zeegse op diezelfde dertien januari, maar daar deed de man van het huis open en liep de pannenverkoper snel weg.


Helaas eindigt het verhaal daarmee niet. Hilbrands: “Op een moment dat mijn vrouw het niet door heeft gehad, heeft deze pannenverkoper al het overige geld uit de envelop van mijn vrouw gehaald. In plaats van vierhonderd euro zijn wij nu veel meer geld kwijt. Dat mijn vrouw spullen heeft gekocht van de pannenverkoper, daar kan de politie niets aan doen. Maar het feit dat hij het overige geld uit de envelop heeft gehaald is wel voor de politie, het is diefstal. Hopelijk leveren de vingerafdrukken die de dief heeft achtergelaten wat op. We zijn er niet voor verzekerd, want we kunnen de hoeveelheid geld in de envelop niet bewijzen of aantonen. Dus het geld krijgen we niet terug. In plaats daarvan zitten we nu met vier pannensets, een Hyundai nat en droog zuiger, bestek en messensets. Ik hoop dat mensen meer hebben gezien die bewuste dag en het doorgeven aan mij of de politie.”

UIT DE KRANT

Lees ook