Zeijer Fietstocht in teken van KWF Kankerbestrijding

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

ZEIJEN – De Zeijer Fietstocht vindt dit jaar alweer voor de zesde keer plaats. De tocht staat al sinds de oprichting in het teken van KWF Kankerbestrijding, aangezien het deelnamegeld aan dit goed doel wordt geschonken. Ella Wever hoopt namens de organisatie dat de fietstocht wederom een mooi bedrag zal ophalen.

“We hebben ieder jaar hetzelfde doel waar we voor fietsen”, begint Wever. “Dit is ontstaan door het gegeven dat we allemaal een relatie hebben met de ziekte kanker. Velen van ons hebben een familielid, vriend of kennis getroffen zien worden door de ziekte. Daarom hebben we als groep ooit de Ride for the Roses gefietst in Groningen. Dat vonden we zo groots, zo massaal, dat we besloten dat we dit ook in ons dorp Zeijen moesten organiseren.”

Zo gezegd, zo gedaan en de Zeijer Fietstocht staat dus voor de zesde keer op de agenda. “Zo langzamerhand zijn we aardig op weg qua organisatie. We komen voor weinig verrassingen te staan en dat komt ook omdat we ieder jaar hetzelfde evenement organiseren. Wel veranderen we ieder jaar de route. We hebben vijf verschillende routes gehad en pakken nu met de zesde editie weer voor een groot deel de route van de eerste editie, met wat varianten. Die routes verzinnen we zelf en we fietsen ze eerst om te testen of het ook leuke routes zijn.”

Daar waar belangstellenden zich in het verleden vooraf nog in grote getale opgaven, vindt de opgave de laatste edities in een later stadium plaats. “Ik verwacht pas dat het in de laatste week gaat lopen. Als we op driehonderd deelnemers zitten en we daarmee pakweg drieduizend euro kunnen ophalen, ben ik tevreden. In het begin hoopte ik vooral dat we met de fietstocht flink konden groeien, maar zo is het eigenlijk ook mooi. Niet te groot, kleinschalig en overzichtelijk, dat past ook goed in een dorp als Zeijen.”

De Zeijer Fietstocht vindt plaats op zondag 18 augustus. De start is bij café Hingstman in Zeijen en deelnemers kunnen twee routes van respectievelijk dertig en vijftig kilometer fietsen. De kosten voor deelname bedragen tien euro voor volwassenen en vijf euro voor jeugd tot en met 17 jaar. Aanmelden kan via zeijerfietstocht@hotmail.com of via telefoonnummer 0592 – 291 613. Meer informatie is te vinden op www.zeijen.nu.

UIT DE KRANT

Lees ook