Tao Chi en Bo Boes bereiken doel met handtekeningenactie

|
| Foto: |
algemeen de krant van tynaarlo

DE GROEVE – Het duurde even, maar het geduld van Tao Chi en Bo Boes is beloond. Beide inwoners uit De Groeve wisten de gemeente Tynaarlo afgelopen zomer met een handtekeningenactie te overtuigen om in aanmerking te komen voor twee nieuwe voetbaldoelen. Zondag werden de nieuwe goals officieel in gebruik genomen.


De doelen die er stonden waren niet meer van deze tijd en de aluminium doelen die er nu staan zijn dat wel vertelt Marjo Jonker, voorzitter van Dorpsbelangen De Groeve. ‘We zijn heel blij dat de doelen er eindelijk staan en ze zijn een stuk beter dan de voorgaande exemplaren. Vooral qua afmeting, want de voorgaande doelen waren eigenlijk handbaldoelen. Het heeft overigens wel wat tijd nodig gehad om ze op de juiste plek te krijgen, maar we zijn ontzettend blij dat de kinderen uit ons dorp hier vanaf nu lekker zorgeloos kunnen voetballen.’


Burgemeester Marcel Thijsen nam de doelen zondagmiddag vijfmaal onder vuur en Chi en Boes kregen de opdracht om de ballen te keren. Dat deden ze niet onverdienstelijk besluit Jonker. ‘De burgemeester schoot vijf keer en wist slechts eenmaal te scoren. De overige vier pogingen werden gekeerd door de jongens.’ Er was een groot aantal kinderen op de been zondag en ook veel andere nieuwsgierigen hadden de moeite genomen om er een kijkje te komen nemen. Met het voorjaar en de zomer op komst kan er in de Groeve vanaf nu het grootste deel van de dag heerlijk worden gevoetbald.


|

UIT DE KRANT

Lees ook