Hanneke Wiersema deelt zeemsponzen uit aan inwoners gemeente Tynaarlo

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

TYNAARLO - Wethouder Hanneke Wiersema deelde vorige week woensdag tussen 14.00 – 15.00 uur op de milieustraat zeemsponzen uit aan inwoners van de gemeente Tynaarlo. De sponzen werden door alle bezoekers dankbaar in ontvangst genomen.


De uitdeelactie is onderdeel van de wintercampagne van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. De actie die vorige maand begon blijft overigens niet beperkt tot de gemeente Tynaarlo. Ook deze maand vinden er uitdeelacties plaats op verschillende plekken in Drenthe. ‘Onze actie is in het kader van veilig op weg’, vertelt Wiersema. ‘We willen samen naar nul verkeersslachtoffers en met het uitdelen van zemen willen we bereiken dat iedereen zich er van bewust wordt hoe belangrijk het is om te rijden met schone ramen en schone spiegels.’


Een zeemspons is een handige wintergadget om condens van autoruiten te halen en de ruit schoon te houden. Zo zorgen weggebruikers voor goed zicht en dat is extra belangrijk in de winter. De uitdeelactie is onderdeel van de wintercampagne van het VVBD. Tijdens de campagne krijgen weggebruikers handige tips over gladheid, verlichting voeren en slecht zicht. Zo kunnen ze ook in de winter snel en veilig op pad. Per gemeente sluit er ook in februari een wethouder aan bij de uitdeelactie van de zeemsponzen. De wethouder deelt, samen met RTV Drenthe, zeemsponzen uit aan voorbijgangers. Er is gelegenheid voor kort persoonlijk contact en het meegeven van de campagneboodschap van het VVBD.


Bevroren en beslagen autoruiten: veilig op pad gaan begint met goed zicht. Dat is niet alleen veilig, maar ook verplicht. De politie mag weggebruikers bekeuren als ze onvoldoende zicht hebben. Weggebruikers doen er goed aan om pas te gaan rijden als de autoruiten (voor en achter) en spiegels vrij zijn van ijs en condens. Een glijpartij voorkomen: in de winter is het belangrijk alert te rijden. Wegen kunnen glad zijn door ijzel, maar ook door regen, blad of modder op de weg. Winterbanden kunnen helpen voor meer grip. Het voeren van verlichting: in de winter is het overdag donkerder en de weersomstandigheden zijn slechter. Het is daarom belangrijk dat weggebruikers altijd autoverlichting aanzetten. Ook overdag. Neem voor meer informatie over veilig rijden in de winter een kijkje op www.opwegindewinter.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook