Een elektrische fiets financieren kan op deze manieren

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

In het Nederlandse straatbeeld is de elektrische fiets steeds vaker te zien. Zo een fiets wordt natuurlijk ook wel een e-bike genoemd en blijkt steeds populairder te worden. Volgens de cijfers van Fietsplatform zijn er in totaal 22,9 miljoen fietsen in ons land, waarvan 2,6 miljoen elektrische exemplaren zijn. In 2018 zijn meer dan 400 duizend e-bikes verkocht, dit is ongeveer 40 procent van het totale aantal verkochte fietsen.


Hieruit blijkt dus wel dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen. Een e-bike heeft helaas wel een groot nadeel: het is een stuk duurder dan een gewone fiets. Voor een elektrisch exemplaar betaal je namelijk al snel tussen de 1500 en 3000 euro. Niet iedere inwoner van ons land kan zo een bedrag natuurlijk even ophoesten, zo logisch is het. 


Gelukkig kun je geld lenen op overstappen.nl om alsnog een elektrische fiets te kunnen financieren. Als je ervoor kiest om een lening af te sluiten om geld te krijgen waarmee je een e-bike kunt kopen dan is de lening vergelijken ontzettend belangrijk. Door dit te doen zorg je ervoor dat je uiteindelijk kiest voor de lening die het beste past bij je wensen en budget. 


Als je geld wilt lenen om een elektrische fiets aan te kunnen schaffen dan heb je in principe twee verschillende opties: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Om een e-bike te financieren is toch wel een persoonlijke lening het meest geschikt. Dit komt mede doordat het bedrag dat je elke maand moet aflossen vaststaat, waardoor je precies weet wanneer de lening is afgelost. Daarentegen biedt een doorlopend krediet je wat meer flexibiliteit, hierdoor kun je naast de elektrische fiets ook onverwachtse uitgaven financieren met de lening. Je bepaalt dan zelf hoeveel en wanneer je opneemt. Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het bedrag dat is opgenomen.  


Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten om een elektrische fiets te kunnen kopen dan is het belangrijk om goed op de voorwaarden te letten. De kleine lettertjes zijn onwijs belangrijk en mag je zeker niet vergeten. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de rente die bij de lening komt, maar ook naar de looptijd van de lening. 

UIT DE KRANT

Lees ook