Succesvolle toestelfinales voor TurnGroep Noord

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

VRIES – Afgelopen zaterdag waren de toestelfinales van de Eerste en Tweede divisie van Groningen, Friesland en Drenthe in Sporthal de Kamp in Vries. Vrijdagavond was de sporthal door de vrijwilligers omgetoverd tot een waar turnarena. Turnsters uit de drie noordelijke provincies waren naar Vries afgereisd om kampioen te worden op één van de vier turntoestellen in hun categorie. Buiten was het ruim dertig graden, maar desondanks wisten de meeste turnsters hun hoofd koel te houden op de turntoestellen.

De wedstrijd was georganiseerd door TurnGroep Noord, in samenwerking met de KNGU. Met een grote groep vrijwilligers is de wedstrijd tot een goot succes gemaakt. Ouders en turnsters droegen hun steentje bij door allerlei werkzaamheden te verrichten, zoals de catering, infostand bemannen, de muziek te verzorgen of door te helpen met de op- en afbouw. Ook voor de jongste turnsters van de TurnGroep Noord was de wedstrijd een hele ervaring. Zij mochten jury- en medaillemeisje zijn.

Tijdens de voorwedstrijden hadden acht turnsters van TurnGroep Noord zich weten te plaatsen voor één of meerdere toestelfinales. In de eerste wedstrijd turnden Vesper Cnubben en Ella van der Heide een goede wedstrijd. Vesper behaalde een gouden medaille op sprong, turnde met nette oefeningen naar een zilveren medaille op de balk en daarnaast behaalde hij ook nog een bronzen medaille op de vloer. Ella behaalde op alle vier de toestellen goud met strakke oefeningen. In de tweede wedstrijd waren Linn van Elteren en Isa Vaes aan de beurt. Linn behaalde een zilveren medaille op sprong, brons op de brug en vierde op de vloer. Isa maakte een gouden sprong, werd zevende op de brug en zesde op de balk en vloer. In de laatste wedstrijd van de dag kwamen Jente Gorter, Dèbra Knorren en Roxane nog in actie. Dèbra sprong naar goud met twee huizenhoge tshukahara’s en werd vierde op balk. Jente werd vierde op de sprong en turnde naar een zilveren medaille met een super mooie brugoefening. Ook Roxane maakte een gouden sprong, kreeg een zilveren medaille omgehangen voor haar balkoefening en werd vijfde op vloer. In totaal werden er door TurnGroep Noord veertien medailles mee naar huis genomen deze laatste wedstrijd van het seizoen.

UIT DE KRANT

Lees ook