Stichting Verhalen in Zuidlaren brengt het verleden tot leven

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

ZUIDLAREN – Op woensdag 26 juni is in Zuidlaren de Stichting Verhalen in Zuidlaren opgericht. Deze stichting heeft als doel om de cohesie in het dorp Zuidlaren te bevorderen door het vertellen van verhalen. De stichting is opgericht door Marc Willemse, Corjan van der Veen en Lennart Koster. Zij kwamen, op initiatief van Willemse, eind 2018 bijeen om te brainstormen over Zuidlaren en hoe de brug tussen vooral jong en oud kleiner gemaakt kan worden.

“Door verhalen te vertellen willen we het verleden in stand houden en door de aanhoorders samen iets met die verhalen te laten doen, brengen we mensen bij elkaar”, vertelt Willemse. “Wij willen ieder jaar meerdere kleine en grote evenementen gaan organiseren waarbij verschillende verhalen verteld gaan worden. Ieder evenement draait om een bepaald thema en een bepaalde vorm. Zo zullen er wandelingen plaatsvinden, zal er muziek gemaakt worden en hebben archeologie, dans, theater, vertellingen, film en schilderingen allemaal een plek”. In 2019 worden de eerste evenementen georganiseerd, dat jaar met de Bevrijding van Zuidlaren als thema. Alle evenementen vinden op belangrijke data plaats, gekoppeld aan een gebeurtenis uit het verleden.

De oprichting van de stichting vond plaats bij notaris Erwin Akkerman van Notariaat Zuidlaren. De stichting werkt onder andere samen met de Historische Vereniging Zuidlaren. Daarnaast kan de stichting rekenen op historicus Goff Miedema, ondernemer Dennis Meijeringh, bestuurder Kees de Graaf en burgemeester Marcel Thijsen als leden van haar Raad van Advies. Het eerste evenement vindt in oktober 2019 plaats.

UIT DE KRANT

Lees ook