Teleurstellend gelijkspel voor tennissers ZTC tegen Almere

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

ZUIDLAREN – Het eerste herenteam van de Zuidlaarder Tennisclub (ZTC) heeft afgelopen zaterdag met 3-3 gelijkgespeeld tegen LTC Almere. Robert Wezeman (enkel), Lennard Duursema (enkel) en Tom van der Bijl/Paul van den Tempel (dubbel) zorgden voor de punten aan Zuidlaarder kant. “We zijn niet tevreden met het resultaat”, vertelt Wezeman. “Almere stond nog puntloos onderaan, dus we wilden hier minimaal een 4-2 overwinning boeken. We balen dat dat niet gelukt is”.

De 3-3 eindstand was echter een goede afspiegeling van de wedstrijddag. De spannendste wedstrijd was de enkelpartij van Van den Tempel. Hij nam het op tegen Jeffrey van Lint. “Ik speelde een goede eerste set die ik dan ook met 6-4 won”, vertelt Van den Tempel. “Ik speelde m’n eigen spel en pakte de ballen goed aan. In de tweede set ging mijn tegenstander wat beter spelen en viel het voor mij eigenlijk net verkeerd”. De tweede set eindigde in 3-6 voor Van Lint. Ook de derde set verliep hierna ook niet zoals de speler van ZTC had gewild. “Van Lint bleef mijn spel ontregelen en ik raakte mijn returns ook niet meer zo goed”, gaat Van den Tempel verder. “Ik heb mijn kansen niet gepakt, waardoor de derde set met 5-7 naar Van Lint ging. Er had zeker meer in gezeten, maar mijn spel haperde te veel. Alle credits voor hem dat hij de partij over de streep wist te trekken.”

Door het 3-3 gelijkspel staan de Zuidlaarders in de middenmoot van de Topklasse. Met dertien punten staat ZTC op een vijfde plek, tien punten boven de degradatiestreep. Volgende week neemt de ploeg uit Zuidlaren het op tegen TV De Marsch en kan lijfsbehoud in de Topklasse definitief worden veiliggesteld.

UIT DE KRANT

Lees ook