Leerlingen De Vijverstee onthullen zelfgemaakte verkeersborden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
algemeen de krant van tynaarlo

VRIES – Op woensdag 15 mei werden bij OBS De Vijverstee in Vries twee verkeersborden onthuld. De verkeersborden zijn door twee leerlingen van de school, Laura Dijkstra (groep 7), en Lieke Rona (groep 8) ontworpen. Laura had een ontwerp gemaakt om automobilisten te waarschuwen voor spelende kinderen. Lieke creëerde met haar bord een ‘kiss-and-ride’ zone. Ouders van kinderen mogen, ter hoogte van het bord, alleen nog maar hun kinderen afzetten en een kus geven. Daarna moeten ze de zone weer verlaten. Burgemeester Thijsen was aanwezig om beide dames te helpen met het onthullen van de verkeersborden.

Het schoolplein, de straten en verkeersborden waren woensdagochtend feestelijk versierd. Burgemeester Thijsen gaf een toespraak waarin hij trots over de leerlingen van de school sprak. “Jullie hebben de school weer een stuk veiliger gemaakt”, vertelt Thijsen aan de kinderen. “Ik ben ontzettend trots dat jullie zelf verkeersborden hebben gemaakt, die ik straks samen met jullie mag onthullen. Het verkeer is prachtig natuurlijk, maar ook heel gevaarlijk. Denk eraan dat jullie niet met je koptelefoon op en ook niet zonder handen fietsen. Want als je niet oppast, is het daarna ook zonder tanden.”

De afgelopen weken hadden de groepen 7 en 8 van de basisschool allen verschillende ontwerpen op papier gemaakt voor een verkeersbord bij de school. De verkeersborden van Laura en Lieke werden door de leerlingen uitgekozen en in échte verkeersborden omgezet, met hulp van de gemeente Tynaarlo.

UIT DE KRANT

Lees ook