Damesteam HC Eelde ongeslagen kampioen

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

VEENDAM/EELDE – Veel blijdschap was er gisteren bij het damesteam van HC Eelde. Het team werd, na een 5-1 overwinning op MHC Daring uit Veendam, kampioen in de vierde klasse. Dat het team uit Eelde de sterkste was in de competitie, was eigenlijk al lang duidelijk. De dames van HC Eelde hebben al hun wedstrijden dit seizoen gewonnen. Een bijzonder knappe prestatie. Toch bleef het nog lang spannend, omdat nummer twee Hardenberg de ploeg uit Eelde lang bijhield. Hardenberg verloor dit seizoen ook maar twee wedstrijden (van HC Eelde), maar daarmee werd het verschil wel gemaakt.

“We hebben een uitstekend seizoen gehad”, vertelt aanvoerdster Emma van ’t Lindenhout. “Met name in het begin hebben we hele goede wedstrijden gespeeld. In de winterperiode zijn we iets afgezwakt, maar toen zijn we ook blijven winnen. Hierdoor bleven we vertrouwen houden en zijn we ook weer wat beter gaan spelen.” Voorafgaand aan het seizoen had HC Eelde al ten doel gesteld om kampioen te worden, maar dat alles zo zou lopen had het team ook niet verwacht. “We zijn als team zelfs al twee jaar ongeslagen nu”, vertelt Merel Rijpkema. “We hebben een sterk team, dat nog niet heel lang samen speelt. Een groot deel van de speelsters komt van de club zelf, maar sinds dit seizoen zijn er een aantal hockeysters van een andere club bijgekomen. Toch hebben we een ontzettend sterk teamgevoel en een goede band.” Iemand die dat kan beamen is Demi Kartodimedjo. Sinds dit seizoen komt Demi uit voor het damesteam HC Eelde. “In het begin van het seizoen mocht ik een keer meetrainen en ik werd gelijk goed ontvangen”, vertelt Demi. “Ik had niet het gevoel dat ik van buitenaf kom. Ik voelde me gelijk heel erg welkom. Dat zegt wel iets hoe we als team met elkaar omgaan.”

Het team, dat getraind wordt door Wouter Krielen, was ondanks de goede wedstrijden toch nog vaak onzeker. “We hebben toch heel wat spannende wedstrijden gespeeld dit seizoen”, vertelt Emma. “Met name tegen de wat fysiekere ploegen hadden we het vaak wat lastiger. We gingen niet altijd even goed om met hun manier van spelen. De wedstrijden tegen nummer twee Hardenberg waren zenuwslopend, maar wisten we uiteindelijk wel redelijk simpel te winnen. Ik denk dat daarmee ook wel duidelijk is dat we de terechte kampioen zijn”. Ook de manager van het team, Kaspar van den Ham, is het daarmee eens. “Het team is verreweg de beste van de competitie”, zegt Kaspar. “Als je alle wedstrijden wint, kan niemand zeggen dat je niet de terechte kampioen bent. De meiden hadden ook een hoge gunfactor van de andere teams in de competitie. Ze zijn heel sportief en open naar de tegenstanders. Dat werd altijd heel erg gewaardeerd. Als manager ben ik ontzettend trots op dit geweldige team.”

Het kampioensfeestje van de dames uit Eelde laat nog even op zich wachten. “Aanstaande zondag spelen we onze laatste (thuis)wedstrijd”, vertelt Demi. “Na deze wedstrijd vieren we in de kantine op ons eigen sportpark een feestje.” Volgend seizoen mag HC Eelde uitkomen in de derde klasse, waar het team heel erg naar uitkijkt. “We zijn echt toe aan wat meer tegenstand”, vertelt Merel. “Ons doel is ook om volgend jaar in de middenmoot te eindigen.” Kaspar vult aan: “De club wil graag dat het damesteam van HC Eelde in de top van de derde klasse gaat spelen. Dat heeft dit team ook zeker in zich. Promotie naar de tweede klasse zou voor een club als HC Eelde echt fantastisch zijn. Maar we moeten eerst maar eens zorgen dat we volgend seizoen goed mee kunnen komen in de derde klasse.” Hockeysters die een keer mee willen trainen bij het damesteam van HC Eelde zijn overigens van harte welkom: “We zijn altijd opzoek naar versterkingen”, legt Demi uit. “We willen een zo sterk mogelijk team hebben, zodat we onze ambities kunnen waarmaken”.

UIT DE KRANT

Lees ook