“Waarom misbruik maken van emotie?”

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

Tynaarlo/Rolde - Peter Hendriks van uitvaartzorg Bijzonder herkent het als geen ander. Hoe lastig kan het zijn om in korte tijd heftige beslissingen te moeten nemen en dat terwijl je in totale ontreddering verkeert. Hij maakte het zelf van dichtbij mee. “Veel mensen weten niet wat er allemaal mogelijk is. Bellen het nummer dat op de uitvaartpolis staat en gaan ervan uit dat de organisatie bij wie ze verzekerd zijn ook de uitvaart moet verzorgen.?Een groot misverstand. Iedereen, ongeacht waar je verzekert bent, is vrij in de keuze van uitvaartverzorging.”

Uitvaartzorg BijzonderVolledig transparant


Iedere uitvaartverzorger werkt volgens Hendriks met een vast basisbedrag: “Dit zijn de kosten voor de diensten tijdens de uitvaart. Neem je ook een kist, kaarten, bloemen, rouwvervoer of andere producten en diensten af, wordt voor deze zaken geregeld het twee- tot driedubbele doorberekend. Dan staat de kist met een inkoopwaarde van 500 euro ineens voor 1200 euro op de nota.” Erg vindt Hendriks dat. “Er wordt misbruik gemaakt van emotie. Waarom naast het basisbedrag ook nog zoveel geld pakken op producten en diensten? Dat geld zou de familie goed kunnen gebruiken voor de ‘mooiere’ dingen tijdens de uitvaart, zoals een professionele uitvaartfotograaf met een herinneringsboek, live muziek of een livestream voor familie van over ver. Bij ons betaalt de familie het basisbedrag dat nodig is om de uitvaart te bekostigen. Op de ingekochte producten en diensten willen we niets verdienen. Uitvaartzorg Bijzonder financiert de hele uitvaart voor en enkele weken na de uitvaart gaan we bij de familie langs om de facturen te bespreken. Wij gaan voor volledige transparantie.”


Meer informatie over het verzorgen van een uitvaart is verkrijgbaar bij een van de twee vestigingen van uitvaartzorg Bijzonder. Deze zijn gevestigd aan de Gieterstraat 33 in Rolde (inloopspreekuur van 09.00 tot 12.00 uur op werkdagen) en op afspraak aan de Berkenlaan 20 in Tynaarlo. Bezoek bij u aan huis is ook mogelijk. Uitvaartzorg Bijzonder is telefonisch bereikbaar via 0592-853435 en via WhatsApp op 06-55777145. Het verzorgingsgebied van BijZonder is Groningen, Friesland en Drenthe. Meer informatie is te vinden op de website www.uitvaartzorg-bijzonder.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook