Uniek: binnenkijken in Dennenoord op Open Monumentendag

|
| Foto: |
algemeen de krant van tynaarlo
ZUIDLAREN - De werkgroep Lentis Erfgoed organiseert op zaterdag 8 september in het kader van de Open Monumentendagen unieke excursies naar twee monumentale gebouwen op de locatie Dennenoord in Zuidlaren. Het gebouw Vredestein, een opname- en behandelpaviljoen uit 1931 en het Witte Huis, dat in 1910 werd gebouwd als directeurswoning.
De mogelijkheid om binnen te kijken is uniek omdat de gebouwen op het Dennenoordterrein doorgaans niet toegankelijk zijn vanwege de privacy van de patiënten. Vredestein en het Witte Huis hebben echter geen zorgfunctie meer; doordat behandeling en herstel steeds meer thuis plaatsvinden is er in de ggz minder opnamecapaciteit nodig. In de toekomst krijgen de twee gebouwen maatschappelijke functies.
Start excursies
De excursies beginnen om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur. De start is bij het Museum in de voormalige timmerwerkplaats op het Dennenoordterrein. Het Museum is ook geopend en laat de historie van Dennenoord zien. De excursies en een bezoek aan het Museum zijn gratis.
|

UIT DE KRANT

Lees ook