Wolf vandaag weer gespot

Afbeelding
Foto: eigen foto
actueel

BUNNE/REGIO - De wolf lijkt het naar de zin te hebben in onze regio. Ook vandaag, Tweede Paasdag, wordt hij meermaals gespot in of rond de gemeente Tynaarlo. Deze foto’s zijn gemaakt in Bunne waar het dier zich dicht bij het huis waagde. Het land waar hij loopt, werd eerder nog bevolkt door schapen. Vooral de schapenhouders zitten met hun handen in het haar door de terugkeer van dit dier naar ons land. Het beschermen van hun schapen is een moeizaam en kostbaar verhaal.

Niet alleen in Bunne loopt de wolf rond. Vandaag - geen 1 aprilgrap overigens - wordt hij ook vastgelegd in Eelde. Een automobilist ziet hem ter hoogte van Landgoed Vosbergen de weg oversteken. Er zijn ook beelden van het beest rennend door een woonwijk in dit dorp. In Echten onder Hoogeveen schijnt een gebied ontruimd te worden, omdat ook daar een wolf gezien is. Het bos is daar momenteel drukbezocht door dagjesmensen die op hun vrije dag de buitenlucht opzoeken.

Woensdag voorop de Krant van Tynaarlo een groot verhaal over deze rover die de landerijen onveilig maakt. We spraken met diverse schapenhouders die zich zorgen maken en vroegen de politiek in hoeverre de gemeente iets kan betekenen. Een statenlid van de BBB zei: ‘angst moet niet alles bepalend worden en we moeten realiteit in het oog houden.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT