Gratis computerles in bibliotheek Eelde

Afbeelding
actueel

EELDE - Vanaf maart start de bibliotheek in Eelde weer met gratis cursussen om de inwoners van de gemeente Tynaarlo digitaal vaardiger te maken. Het gaat om de cursussen Klik en Tik en Aan de slag met je DigiD. Klik & Tik is een computercursus voor beginners. Bij de tweede cursus leert de mensen zelfstandig omgaan met de digitale overheid. Beide cursussen starten in de Notenkraker in Eelde.

In ons dagelijks leven nemen computers en internet een belangrijke plaats in. Steeds meer zaken worden digitaal geregeld. Denk maar aan bankzaken, in contact blijven met vrienden of familie, werk zoeken, spullen kopen via het internet of het invullen van de belastingformulieren. Naast kunnen lezen en schrijven, zijn digitale vaardigheden ook belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving.

De cursus Klik & Tik is voor iedereen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met computers en internet. Het is een digitaal oefenprogramma dat mensen zelfstandig en in hun eigen tempo leert omgaan met de computer en het internet. Je leert bijvoorbeeld hoe je de computer opstart, een e-mail verstuurt, hoe je iets opzoekt op internet, een reis boekt en een Facebookprofiel aanmaakt. De basiscursus bestaat uit vier lessen van een 2 uur en vindt één keer per week plaats. De oefeningen worden online gemaakt onder begeleiding van docenten. Cursisten kunnen ook thuis oefenen.

Voor diegene die zelfstandig gebruik wilt kunnen maken van de digitale diensten van de gemeente en de overheid is er de cursus Aan de slag met je DigiD. In deze cursus leer je bijvoorbeeld hoe je inlogt op sites van de overheid, hoe je een zorgtoeslag aanvraagt, hoe je je rijbewijs kunt verlengen of hoe de ‘mijn-omgeving’ van de overheid werkt.

Voor de cursus deze cursus is enige ervaring met computers en internet wel vereist. De cursist krijgt één keer per week les. De cursus bestaat uit vier lessen en wordt begeleid door docenten.

In de Notenkraker in Eelde start de cursus Aan de Slag met je DigiD op dinsdag 5 maart. Vervolgens wordt de cursus gegeven op 12 maart, 19 maart en 26 maart van 10:30 tot 12:30 uur. Aanmelden kan tot 3 maart. De cursus Klik en Tik start zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Meer informatie of aanmelden? Kom voor meer informatie of aanmelden langs tijdens het Digitaal Café in de bibliotheek in Eelde. Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30, of bel: 088 012 8215.

UIT DE KRANT