Baukje Pijlman en Theo Klok vieren hun 65e trouwdag

Theo Klok en Baukje Pijlman, samen met burgemeester Thijssen
Theo Klok en Baukje Pijlman, samen met burgemeester Thijssen
actueel

YDE - Theo Klok en Baukje Pijlman zijn op woensdag 21 februari 65 jaar getrouwd. In 1959 trouwde het echtpaar en samen woonden en werkten ze door heel Nederland, wonende in een salonwagen die altijd bij het werk stond. Een prachtige tijd voor het echtpaar. Toen het echtpaar zich vestigde in Yde werd hun gezin uitgebreid met 2 zonen, nu beide vrachtwagenchauffeur. Burgemeester Marcel Thijsen bezoekt het echtpaar thuis in Yde om ze te feliciteren. 

Klok is opgegroeid in Assen op de boerderij. Na zijn lagere school, elektra op de LTS, kwam hij erachter dat de weg- en waterbouw hem meer interesseerde. Na anderhalf jaar bij de firma Trip op een bulldozer te hebben gewerkt, ging hij in dienst en kwam bij de genie (onderdeel binnen de krijgsmacht), als bulldozer-, grader- en kraanmachinist. Na de diensttijd ging de heer Klok eerst aan de slag in de wegenbouw, waar hij de MBO-opleiding tot machinist heeft gedaan. De heer Klok heeft ook nog bij de Hanab en de Stevin-groep gewerkt. Hij besteedt zijn vrije tijd graag aan biljarten, klootschieten en het verzamelen van postzegels en munten. In Yde is hij, sinds de oprichting in 1995, ook met veel plezier voorzitter van de klootschietvereniging. 

Mevrouw Klok-Pijlman is in de stad Assen opgeroeid. Ze heeft de huishoudschool en de opleiding Voortgezet Gewoon Lager Onderwijs gevolgd. De plattelandsvrouwen en verschillende cursussen hebben haar veel hobby’s geleerd, waaronder glas graveren, kantklossen, haken en breien. De favoriete hobby van mevrouw Klok-Pijlman is beren maken. Zeker honderd zijn van haar hand gekomen. Er heeft ook al eens een grote foto met haar beren in het Dagblad van het Noorden gestaan. Ze doet het nu wat rustiger aan, maar er wordt nog steeds stevig op los gehaakt en geknipt. 

UIT DE KRANT