Voorbereidingen in volle gang voor volgende editie ‘Taol stried’

Afbeelding
actueel

ZEIJEN - De lange tafel staat vol lege koffie- en theekopjes. Het gezelschap dat ‘Taol stried’ organiseert is samengekomen om de laatste zaken te bespreken, voordat op 15 maart de strijd losbarst. De sfeer zit er goed in. Secretaris Alie Homan moet regelmatig met de hand op tafel slaan en om stilte vragen.

Taol Stried is een wedstrijd die elk jaar wordt georganiseerd. “Het is eigenlijk een pubquiz, maar dan met een Drents thema,” legt een van de aanwezigen uit. Tijdens de vergadering worden de verschillende vragenrondes doorgesproken, inclusief de ‘locatieronde’. Daarbij wordt een plattegrond van een plek in de gemeente gegeven, aan de deelnemers de schone taak om te zeggen waar het is.

Voorzitter Leny Hamminga heeft een aantal vragen gemaakt over typische Drentse gezegdes. Wie weet bijvoorbeeld wat er met een vrouw aan de hand is wanneer die ‘De kopjes los in de kast heeft staan’? Naast de vragen doorspreken wordt ook gekeken naar de prijzen voor de winnaars en de poedelprijs voor het team dat allerlaatste eindigt. Over de prijs van de winnaars wordt nog geen besluit genomen, wel staat al vast wat het allerlaatste team mee naar huis neemt. Een portie ‘spek en bonen’, snoep spekjes en jellybeans.

Dit jaar is het al de achtste keer dat de quiz wordt georganiseerd. Het doel, naast een gezellige avond, is het promoten van de Drentse taal en cultuur. Tijdens corona kon de competitie niet doorgaan, maar inmiddels is het aantal deelnemers weer op het oude niveau. Er spelen zo’n 100 tot 125 mensen mee. 

UIT DE KRANT

Lees ook