Marjet Wessels Boer maakt kunstwerken voor doorfietsroute De Groene As

Impressie van een van de geplande kunstwerken
Impressie van een van de geplande kunstwerken
actueel

TYNAARLO - De toekomstige doorfietsroute De Groene As tussen Assen en Groningen wordt verrijkt met vier kunstwerken van kunstenaar Marjet Wessels Boer (Beilen, 30 oktober 1978). De kunstwerken met de naam Vaartmakers zijn kleurrijke dynamische sculpturen die met de fietsers lijken mee te bewegen tijdens hun fietstocht.

De Vaartmakers zijn volgens Marjet als bakens in het landschap die geleidelijk je aandacht vangen. “Ze doen in de verte denken aan grote verkeersborden, maar zijn anders. Dynamisch”, aldus de kunstenaar. “Terwijl de fietsers door het landschap bewegen, ontstaat niet alleen een kleurenspel en optische illusie, maar vormen de kunstwerken en het landschap ook steeds nieuwe beelden.” Volgens Marjet is reizen van A naar B ook een reis in je hoofd, waarbij je alles overdenkt en tot nieuwe inzichten komt. De kunstwerken sluiten hierbij aan. De inspiratie voor deze kunstwerken komt voort uit de dagelijkse fietstochten die de kunstenaar als scholier van Beilen naar Hoogeveen maakte. Ze benadrukken de kracht van het landschap en het rustige karakter van De Groene As.

De kunstwerken krijgen een prominente plek bij de Lonerbult (Assen), de laad- en loskade Vriezerbrug (Tynaarlo), de laad- en loskade Meenrueg (Haren) en het traject van Ketwich Verschuurlaan-Haren P+R.

De Groene As is een nieuwe doorfietsroute tussen Assen en Groningen. De route is een aanvulling op bestaande fietsroutes en is een uitbreiding van het recreatieve fietsnetwerk langs nationaal park Drentsche Aa. De Groene As draagt niet alleen bij aan de verbeterde bereikbaarheid van de Regio Groningen Assen, maar bevordert ook een gezonde levensstijl en geeft een impuls aan de toeristische sector.

Impressie van een van de geplande kunstwerken

UIT DE KRANT

Lees ook