Eerste paal Evidensia dierenziekenhuis opent nieuwe fase van de bouw

Afbeelding
extra foto’s actueel

EELDERWOLDE - Het symbolisch slaan van palen in de grond heeft vrijdagmiddag een nieuwe fase van de bouw van het nieuwe Evidensia dierenziekenhuis geopend. Het gebouw wordt gebouwd in de nieuwe wijk Ter Borch en zal naar verwachting in het derde kwartaal klaar zijn.

Rond kwart voor drie was het zover aan de Ambitielaan. Wethouder Jurryt Vellinga en directieleden Debora Van Zeebroeck en Kevin van Gaalen stonden klaar om de palen in de grond te slaan. Dit ging onder toeziend oog van zo’n 30 genodigden. Na de slagen met de grote hamers was er tijd voor gluhwein en stol. Van Gaalen zegt dat het ziekenhuis erg belangrijk is voor de omgeving. ‘Het is ontzettend fijn en zeker belangrijk dat er hier op een centraal punt in het noorden een dierenziekenhuis komt te staan. We kunnen hier alle kanten op en hebben straks ook een spoed-afdeling.’ En ook voor de omgeving is het een waardevolle toevoeging zegt Vellinga. ‘Het is een van de eerste gebouwen hier in de nieuwe wijk. Het is goed dat er een dierenziekenhuis in de omgeving wordt gebouwd.’ 

Zodra het ziekenhuis af is sluiten lokale vestigingen van de organisatie de deuren na 17:00 uur en worden spoedgevallen doorverwezen naar het nieuwe dierenziekenhuis. Personeel van de lokale vestigingen worden ingezet in het nieuwe ziekenhuis. Er zijn ongeveer 100 werkplekken, verdeeld over verschillende functies waaronder orthopedie, chirurgie en echografie. De 24-uurs spoeddienst staan buiten openingstijden van de lokale vestigingen, klaar om de zieke of gewonde dieren te ontvangen en te verzorgen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT