Sleutels overhandigd van nieuw schoolgebouw De Lichtkring

Afbeelding
EXTRA FOTO’S actueel

ZUIDLAREN – Sinterklaas heeft dinsdagmiddag wel een heel bijzonder cadeau aan de scholieren van De Lichtkring gegeven. Rond één uur deelde de Sint en een paar van zijn pieten een bouwplaat uit aan de leerlingen. Maar dat was nog niet alles.

Het grootste cadeau waarom alle leerlingen bij de nieuwe school moesten verzamelen was namelijk de sleutel van hun nieuwe schoolgebouw. De afgelopen tijd is er door bouwbedrijf Boerbouw uit Leek ontzettend hard gewerkt om het gebouw klaar te maken voor de overdracht vandaag. En om kwart over één was het dan zover. Directrice Karine Woensdregt en Sinterklaas deden de sleutel in het slot en opende de grote deur van de nieuwe school.

Het gebouw bevat bijzondere vormen, vindt ook uitvoerder Meent Krook. “Het is een van de mooiste projecten die we met ons bedrijf hebben mogen uitvoeren. De laatste dingen moeten nog worden afgerond waaronder het plein voor de kinderen. Het is wachten op beter weer maar hopelijk kunnen de kinderen na de kerstvakantie beginnen in hun nieuwe schoolgebouw.” Ten opzichte van het oude gebouw is er inderdaad veel veranderd. Zo heeft de school veel meer rondingen om makkelijker contact met elkaar te leggen, zegt Woensdregt. “Dat stukje contact vinden we als school enorm belangrijk. In de ronde delen van de school zijn ramen met vakken gerealiseerd waar de kinderen hun gemaakte kunstwerken kunnen ophangen zodat de ouders die goed kunnen zijn aan de buitenzijde.”

Het ontwerp is tot stand gekomen door onder andere Klaas Klamer en de leerling-bouwcommissie. Vier kinderen zijn samen met de school, architect, het bouwbedrijf en de ontwerper regelmatig om de tafel getreden om te overleggen over hoe de school eruit moest komen te zien. Het eindresultaat mag er dan ook wezen waar iedereen ontzettend trots op is. Na de opening zijn alle kinderen hun vernieuwde, aan thema gekoppelde klaslokalen en de school gaan bekijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT