Echtpaar Weidgraaf-Pauwels 60 jaar getrouwd

Echtpaar Weidgraaf-Pauwels viert haar zestigjarig huwelijk
Echtpaar Weidgraaf-Pauwels viert haar zestigjarig huwelijk Foto: Ben Trip
actueel

VRIES - Het echtpaar Weidgraaf-Pauwels vierde afgelopen woensdag 22 november haar diamanten huwelijk. Diele en Marry Weidgraaf waren toen exact 60 jaar getrouwd. Afgelopen vrijdag kwam burgemeester Thijsen op bezoek om ze te feliciteren.

Diele Jacobus Weidgraaf wordt 19 september 1940 geboren als oudste zoon, uit een gezin van drie broers en twee zusjes. Hij studeerde voor administrateur/accountant en ging na zijn dienstplicht aan het werk bij Wieringa accountants. Op 7 juli 1944 wordt Marchiena Catharina Pauwels geboren in het ziekenhuis van Groningen. Zij is de jongste van twee zussen. Marry groeit op in Donderen. De ouders van Marry zijn pioniers en niet honkvast. Vader Pauwels is handig, een man van vele ambachten. Als Marry achttien jaar is, verhuist het gezin naar Vries en start daar een pension, genaamd Heidenheim.

Marry ging als achttienjarige aan het werk bij Boekbinderij Koninklijke Van Gorcum in Assen. Op het bedrijfsfeest bij Van Gorcum, waar de vader van Diele werkte, hebben Marry en Diele elkaar voor het eerst ontmoet. Ze zijn getrouwd op 22 november 1963.

Rond 1970 is Diele van werkgever veranderd en naar de PBC (Provinciale Bibliotheek Centrale) in Assen gegaan. Hij werd de (financiƫle) rechterhand van de directeur. Hij heeft daar gewerkt tot aan zijn pensioen. Hun eerste dochter Marjan werd in 1964 geboren. Tweede dochter Saskia in 1967. In die tijd werkte Marry in het bejaardenhuis De Wijde Blik in Assen, als medewerker in de huishouding. In 1973 hebben ze zelf een huis gebouwd in Vries, samen met de vader van Marry. Dit de plek waar ze nu nog steeds met veel plezier wonen. Tuinieren is hun lust en leven. Gezelligheid, warmte en plezier is het belangrijkst voor hen.

UIT DE KRANT