Zaterdag 18 november Drentse Dorpendag: waar staat het dorp over 10 jaar?

actueel

YDE - Zaterdag 18 november is het zover: de Drentse Dorpendag. Dit jaar is de gemeente Tynaarlo gastgemeente. In het MFC Yders Hoes start de dag, die speciaal voor alle dorps(belangen)verenigingen en dorpshuizen in Drenthe wordt georganiseerd, om 9.30 uur. “We merken uit de contacten met dorpen dat hun vizier op vooruit staat. Veel dorpen zijn bezig om hun toekomstplannen energie in te blazen: of het nu gaat om ideeën over verduurzamen in het dorp, omkijken naar elkaar of het dorpshuis. Vanuit de BOKD willen we de dorpen een boost geven en stimuleren in het fantastische werk dat zij leveren”, aldus Theo Andreae, coördinator van BOKD, de organisatie voor Drentse dorpen en dorpshuizen. De dag kan gratis bezocht worden maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website van de BOKD: www.bokd.nl

Verschillende activiteiten komen tijdens de Drentse Dorpendag aan bod. Bij veel plannen die dorpen en dorpshuizen maken, is communicatie een belangrijke voorwaarde. “Daarom is de aanpak in je dorpscommunicatie één van de activiteiten waarop veel is ingeschreven. Ook omdenken helpt om je plannen voor elkaar te krijgen. Ook daarover is een workshop.” Speciale gastspreker tijdens de dorpendag is schrijver, taalkundige en bekend van de tv-serie Nederland op film: Wim Daniëls.

Spannend: wie wordt dorpshuis van het jaar? 

De ontknoping is zaterdag 18 november tijdens de Drentse Dorpendag. Wie gaat met een mooi geldbedrag en die waanzinnige roem terug naar het dorp? Gedeputeerde Yvonne Turenhout maakt dit die zaterdagmiddag bekend. Tot en met 16 november kunnen inwoners van Drenthe stemmen op hun dorpshuis van het jaar: Stemmen | BOKD (drentsdorpshuisvanhetjaar.nl).

UIT DE KRANT