Politie deed inval in bedrijfspand Tynaarlo waar vorig jaar drugslab ontdekt werd

Afbeelding
actueel

TYNAARLO – Vorige week woensdagavond omstreeks 18:00 uur deed de Dienst Speciale Interventies een inval in een bedrijfspand aan de Exportweg, waar vorig jaar nog per toeval een drugslab werd ontdekt. Wat weten we van de inval, waarnaar de politie op dit moment nog onderzoek verricht?

Op dit moment laat de politie in het kader van het onderzoek niets vrij. Ook niet of goederen in beslag zijn genomen en of er arrestaties zijn verricht. Het zou gaan om een horeca groothandel in levensmiddelen. Er wordt geen reden voor de inval gegeven. Burgemeester van de gemeente Tynaarlo Marcel Thijsen was op de hoogte van de inval. Volgens de gemeente is er niets aangetroffen in het pand. Woordvoerder van de Landelijke Eenheid Thérèse Ariaans wil niet inhoudelijk ingaan op deze berichtgeving. ‘Ik heb het intern besproken en we kunnen hier op dit moment geen toelichting op geven. Ons onderzoek is nog in volle gang. En zolang het onderzoek nog loopt, kunnen we nog niet op de feiten vooruit lopen.’ Vorig jaar mei werd in dezelfde loods door de FIOD per toeval een drugslab aangetroffen. De politie en de FIOD deden toen onderzoek naar grootschalige fraude met coronasteun.

Reconstructie van de woensdag

Overdag, op woensdag 25 oktober, zijn agenten in kogelwerende vesten op het industrieterrein aanwezig Automobilisten die het terrein op of af willen, worden aan de kant gezet en gecontroleerd. Er wordt niets aangetroffen en de actie wordt gestaakt. In de avond, rond 18.00 uur, worden deze agenten opnieuw gezien rondom het industrieterrein. Tientallen agenten en een team van de speciale eenheid zijn aanwezig. Tegelijkertijd wordt op de Groningerstraat vlakbij het dorp De Punt een witte bestelwagen aan de kant gezet. Er zouden zich in de auto dozen bevinden, gevuld met flessen zonnebloemolie. De gewapende agenten besloten het pand binnen te vallen, terwijl het onderzoek in De Punt de hele avond doorging. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben, wordt niet bekend gemaakt. De volgende dag, donderdag, gaat het onderzoek verder. Inmiddels is ook de douane gearriveerd. De loods staat vol met bananendozen. En daar stoppen de ooggetuigenverslagen.

Vorig jaar

Het bedrijf, dat zich in 2020 in het pand vestigde, werd vorig jaar verrast door een inval van de FIOD. Er werd toen een drugslaboratorium aangetroffen die op dat moment niet in werking was. Toen werden vijf mannen uit Assen, Groningen, Leek, Norg en Renkum aangehouden voor grootschalige fraude met de Tegemoetkoming Vaste Lasten. De mannen, in de leeftijd variërend van 26 tot 59 jaar, hadden via verschillende bedrijven voor een totaal van zes miljoen euro aan onjuiste TVL-vragen ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Naast dit pand werden er nog twee panden in Tynaarlo doorzocht.

UIT DE KRANT

Lees ook