Burgemeester Marcel Thijsen trapt Oktober Kindermaand af in Zuidlaren

Afbeelding
actueel

ZUIDLAREN - De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten gaven op woensdag 13 september het startsein voor Oktober Kindermaand. Iedere burgemeester deed dat op een school in zijn of haar gemeente. In de gemeente Tynaarlo verrichtte burgemeester Marcel Thijsen de opening in CKC Het Stroomdal in Zuidlaren.
Oktober Kindermaand is een maand vol gratis culturele activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Gratis voorstellingen in theaters, workshops in musea en speurtochten door molens en de natuur. Doel van Oktober Kindermaand is kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur in Drenthe. De activiteiten vinden plaats op zaterdag en zondag. In de Gemeente Tynaarlo zijn er ook meerdere dingen te doen. In Donderen kun je bij stichting Huis van de Natuur op expeditie, bij museum De Buitenplaats in Eelde is er een speurtocht, en in Zuidlaren organiseert natuurvereniging IVN Zuidlaren een ontdekkingsreis naar kriebelbeestjes. Er is een kookworkshop in de bibliotheek in Zuidlaren, een ‘rondje voeten’ in het Klompenmuseum en ook een bezoekje aan museum Vosbergen in Eelde is mogelijk. Of een spannende speurtocht waarbij je ontsnapt uit Dennenoord. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen. Deelnemen aan creatieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De burgemeester vertelde de kinderen hoe fijn het is om muziek te maken, toneel te spelen of een schilderij te maken. Tijdens het bezoek aan de school speelde hij met de leerlingen het spel ‘Cultureel de streep over’. De leerling die het spel won werd op de foto vereeuwigd met de burgemeester en ontving het eerste programmaboekje.

Na het startsein van de burgemeester konden kinderen en ouders een plekje reserveren voor de activiteiten. En hij vertelde ook nog over zijn ambtsketen, die vonden de kinderen namelijk heel erg interessant. Zo’n negentig culturele instellingen hebben dit jaar extra activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Alle activiteiten staan in een programmaboekje dat op de scholen wordt uitgereikt. Het boekje is ook verkrijgbaar bij de Tourist Informatiepunten en in gemeentehuizen. De activiteiten zijn ook te vinden op www.kindermaand.nl. Oktober Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur.

UIT DE KRANT