Vrouw met de hamer – Gea Reitsema

Afbeelding
man/vrouw met de hamer

Voorzitter Turngroep Noord


“Turngroep Noord is een vereniging voor turnsters die graag op een hoog niveau willen trainen en wedstrijden willen doen. Wij hebben als vereniging geen breedtesportaanbod, maar geven alleen les aan turnsters uit de 1e, 2e of 3e divisie. Ik ben zelf inmiddels alweer vijf jaar voorzitter. De vereniging zat destijds al een behoorlijke tijd zonder voorzitter en ik vond het op dat moment een goed moment om in te stappen. Nu vijf jaar later, doe ik het nog steeds met ontzettend veel plezier. Ik vind het als voorzitter leuk en belangrijk dat we met elkaar zorgen dat de doelen en de ambitie waar gemaakt worden. Dat gaat allemaal in hoge mate van betrokkenheid. Het samen doen is kenmerkend voor de vereniging. Voor een kleine vereniging als Turngroep Noord is het daarom ook makkelijker om het samen de doen. Wij hebben namelijk maar 35 leden. Dit aantal is ondanks corona gelijk gebleven. Helaas heeft ook voor ons de coronatijd er heel anders uit gezien. We hebben een hele mooie sporthal die we niet konden gebruiken. Hierdoor konden we niet op niveau trainen en alleen trainingen online of buiten aanbieden, maar daar kan je toch minder gericht en specifiek trainen. Online of buiten konden we eigenlijk alleen de basisdingen trainen, zoals kracht, lenigheid en conditie. Toch waren de reacties positief. Het was van ons ook een bewuste keuze om het op deze manier in te vullen. We hebben alle mogelijkheden die er waren aangepakt en alles vol benut. Dat hebben we vrijwel direct vanaf het begin van de lockdown gedaan. Toch is het voor iedereen wennen. Dat merkten we vooral bij onze allerjongste leden. Voor hun is het toch moeilijk om de aandacht erbij te houden en dat met name online.
Gelukkig zijn wij inmiddels winnen in onze eigen hal. Toen de versoepelingen werden aangekondigd hebben we direct contact gezocht met de gemeente Tynaarlo. We kregen toestemming om onze vaste vier trainingsdagen weer op te pakken.
We bouwen het rustig op en gaan niet direct volle bak trainen. Voor iedereen is het even weer wennen na zo’n lange periode van niet gericht kunnen trainen. We zijn ook alweer druk bezig met kijken naar volgend seizoen en daar hoort ook het werven van nieuwe leden bij. Het werven van jong talent zijn we altijd mee bezig. Hierbij zijn wel op zoek naar meisjes die aanleg hebben voor turnen. Na een paar proeftrainingen wordt gekeken of iemand bij ons past of dat wellicht een andere vereniging beter past.”

UIT DE KRANT

Lees ook