Afbeelding
Foto:

Cabaretgroep Dwarzz treedt op tijdens Jubileumfeest Historische Vereniging Oud Vries

zaterdag 13 april 2024 20:00

VRIES - De Historische Vereniging Oud Vries bestaat binnenkort 20 jaar, tijd voor een feestje dus. Op 13 april viert de vereniging het jubileum in Onder de Linden in Vries. De cabaretgroep Dwarzz verzorgt een speciale voorstelling. Voorzitter van de Historische Vereniging Petra Siegers-Koopman blikt terug op de afgelopen jaren en kijkt ook naar de toekomst.

“Ik ben apetrots,” vertelt de voorzitter. “Het is een hele mooie vereniging met een groot aantal leden, ongeveer 500. De meesten stoppen pas wanneer ze overlijden. We zijn heel trots op het blad dat we elke 3 maanden uitgeven, Cronieck. Elke editie staat bomvol interessante artikelen over de geschiedenis van de oude gemeente Vries.”

De Historische Vereniging draait natuurlijk om geschiedenis, maar als organisatie kijken ze naar de toekomst. “We hebben een nieuw beleidsplan geschreven. We hebben onze leden enquêtes uitgestuurd en daarop veel reacties ontvangen. We willen nu een nieuwe koers gaan varen en een beetje van ons oubollige imago af. Ik zeg altijd: wat vandaag gebeurt is morgen geschiedenis. We willen nu ook aandacht besteden aan recentere geschiedenis, het hoeft niet altijd over gebeurtenissen van meer dan een eeuw geleden gaan.” Met deze nieuwe koers hoopt de vereniging jongere leden aan te trekken. 

Een ander speerpunt van de vereniging is de samenwerking aangaan met andere organisaties, zoals Volksvermaken Vries en historische verenigingen uit de omgeving. Samen kunnen ze mooie evenementen organiseren, zoals de viering rondom Vries 75 jaar Vrijheid.

Tijdens de jubileumavond op 13 april kijkt de vereniging terug op wat ze de afgelopen jaren heeft bereikt. Een aantal vrijwilligers die veel voor de vereniging doen worden extra in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt er een bijzonder optreden verzorgd door de cabaretgroep Dwarzz. Deze getalenteerde groep bestaat uit zes bevlogen dames die een passie hebben voor muziek en entertainment. Ze nemen het publiek mee op een muzikale reis door de jaren 60, 70 en 80. Tijdens de avond ontbreekt een leuke sketch en interactie met het publiek niet.

Het feest begint om 20:00 in Onder de Linden, Vries. Toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen 5,- euro.