Afbeelding
Foto: eigen foto

Harry Loco organiseert Memorial voor Woodstock zangeres Melanie Safka

zondag 4 februari 2024 12:45

ASSEN - Singer/songwriter en Woodstock performer Harry Loco uit Vries zou al optreden op 4 februari in het kader van Gluren bij de buren in Assen, toen hij hoorde dat Melanie Safka (Beautiful people) overleden was. Harry stond met Melanie op het podium en deed een aantal voorprogramma’s voor de wereldberoemde zangeres.

Het idee om er iets mee te doen was snel geboren: in 2013 tijdens een optreden van Melanie in de Lawei in Drachten brachten Tom Schutte en Harry Loco Melanie terug naar Woodstock 69 waar ze speelde in de regen. De stroom was uitgevallen en er werden kaarsen uitgedeeld waardoor Melanie duizenden lichtje zag vanaf het podium. Als gevolg van deze ervaring schreef zij de wereldhit “Lay down/ Candles in de rain”.

Die situatie werd tijdens dat concert nagebootst. Tom was al een “lifetime” vriend van Melanie, en overleefde na een ernstig ongeluk een coma terwijl de muziek van Melanie constant op de speakers stond. Tom en Harry ontmoeten elkaar tijdens bevrijdingspop en zo is het plan ontstaan.

De memorial begint met een concert van Harry Loco om 12.45 waarna er een ceremonie plaats zal vinden, meer dan duizend waxinelichtjes worden aangestoken en een kunstwerk zal worden onthuld. De hele middag is live music (Harry Loco en Next Level). De oprit wordt ingericht als memorial site en is de hele middag te bezoeken. ‘Wij hopen dat mensen even langs komen om herinneringen verhalen en songs te delen’, aldus de zanger. De memorial vindt plaats in het Outdoor garden theater, Amelterhout 100 Assen, 12.45 - 17.00 uur. Vrij entree.